♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, February 17, 2016

Enjoy Retreat @ Desaru

Citer awal bulan ni, awal-awal dah kena gi kursus. suka jek sbb awal tahun dah dapat kursus 3 hari. lagi 4 hari lagi. tp, biasanya mmg berlebih2 pun sbb dok kat HR ni byk sgt kursus nak kena pegi. yg tak rela terpaksa pun slalu jek. hehe. tapi, kursus yg ni mmg nak sgt pegi. sbbnya kursus Retreat Bahagian. . dah tentula geng2 bas skolahku pun ada. seronok pegi dgn kawan-kawan. sekepala, sehati, sejiwa..... 

mmg dah awal dah plan nak buat awal tahun. biasanya dah tengah2 tahun dah sibuk dgn program.

kalau tahun lepas di Pulau Pangkor, tahun ni di Desaru, Johor. xpenah sampai sini lagi. 

bertolak ke Desaru pagi jumaat. sabtu ahad kira okla anak-anak cuti. kalau sekolah sian jugak nak tinggal. kelam kabut papanya nak uruskan anak sekolah. tapi biasanya mmg dah siap sume baju skolah dah gosok awal. cuma sian la kat papanya nak kena kemas beg sekolah, beg baju. yg kursus ni sabtu ahad tp isninnya cuti Wilayah Persekutuan. bolehla rehat satu ari. anak-anak bosan jugak sbb mama dorg takde. cuti pun main kat umah je. tu papa dorg la yg cakap. bosan tak dengar mama bebel kan.. huhuhu.

  

budak kena tinggal
dah paham dah kalau cakap mama gi work jauh naik bas maknanya mama tak balik malam tu
xdptla tido dgn mama
buat muka camtu sayu je hati ni.. hisshhh


siapkan ayna gi skolah
wajib amik gambar dulu utk mama tgk gambar kat bilik hotel nanti  
buat lepas rindula kengkonon.. padahal mama masuk bilik je terus tido... kehkeh. 

bertolak dari KL jam 10.00 pagi
sampai kat Desaru kol 3 ptg
jauhnya perjalanan

Tunamaya Resort, Desaru
ok hotel baru
cantikkkkk

 

ada bath tub
teringat kat anak-anak
mesti dorg suka
 
   

cantiknya
kolam pun besar
ingat kat anak-anak lagi
lama tak bwk dorg jalan-jalan tido hotel
sejak ekonomi gawat ni, kena la kuatkan hati

insyallah... moga ada rezeki kami akan ke sini...
nak bawak anak-anak jalan sini..
  
 patutnya petang tu ada taklimat
tapi sbb dah lewat sgt
terus aktiviti sukaneka kat pantai




 enjoy la main
dah macam budak sekolah la pulak
baling-baling belon

malam tu ada mesyuarat bahagian

  

bosan je memasing kena masuk mesyuarat  
tp best mesyuarat malam-malam kat tempat jauh dari opis ni
tenang je dari gangguan keje

lepas tu terus masuk bilik terus tido
esoknya penuh dgn aktiviti
dan plg tak sabar nak menunggu malam dinner
tak sabar...