♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, October 21, 2015

Orchid Fun Run & Ride KLCC

Sempena Hari Sukan Negara aritu, kami sekeluarga dah register untuk join event under PETRONAS ni. selagi boleh bawak anak-anak memang nak angkut jugak semua. yang ni best sbb anak-anak memang boleh bawak sekali berlari. dapat running bib cuma tshirt je tak dapat. tp best sbb dapat medal sekali. anak-anak pun dapat medal juga. 3.7 km tuu.. mmg nak bawak stroller supaya ayna dan aqil leh gilir-gilir naik. sampai ke sudah ayna ikut lari sama dengan mamanya. hehe.


sume bangun awal pagi sebab kol 6.45 pagi kami nak gerak dah
parking jauh kat belah taman sana.. saja balik kang nak singgah taman kasi mandi-manda main playground
tp mmg jauh la dah penat lari nak ke parking pun penat jugak. huhu

anak-anak pun dapat running bib jugak
baju xdapat ada ala-ala hijo pun jadik la 


geng-geng aktiviti cam gini
satu family join



sementara tunggu untuk flag off
sbb event ni fun run & ride jadiknya yg cyclist start dulu
baru turn yang lari


welfie... 


ramainya yang join
risau jugak camne nak lari reramai camni
sebab jalan yg kami akan lalu bukan tutup penuh pun
tutup dua line je kot 
kol 8.15 pagi dah start lari
kena sampai kt ending kol 9.30 pagi
 

excited sume
aqil memula join lari pastu papa tolak dgn stroller


kakak echa dah jauh ke depan dengan sepupu-sepupu dia

ayna dengan mama
jalan banyak, lari sikit.. hehe..
boleh je ayna nak lari tp tak sampai hati 
mama kena lari-lari anak je.. mmg lari dgn anak pun. haha

dia seronok sbb ada sebaya dia
bila tgk budak tu lari, ayna pun nak lari


finally, sampai jugak akhirnya
papa, aqil dan aysha dah sampai dulu
beratur amik bunga orchid, pastu amik goodies bag dan medal
ramai sgt org pastu line satu je himpit-himpit sume


yeay..... his first medal!!!


abis dah


ada aizat 


amboi sume bergambar dengan abang aizat


ada mewarna utk anak-anak tp kami tak join pun
nak upah mandi kat kolam situ. huhu



hoyehhhh...... 



1 comment:

Nafira usof said...

wahhh.. kagumnyeeeee.
satu keluarga joint. sekeluarga dpt medal.