♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, June 22, 2015

Salam ramadhan

salam 5 ramadhan. barula kiter muncul. kejap je dah nak dkt seminggu pose. pose kali ni mmg mencabar. selesema, sekit tekak, batuk semua bercampur. anak-anak pun demam silih berganti. camne mamanya nak sihat kan. dah ok skit selesema berjangkit lak dgn anak yg sorg lagi. heheh.

puasa kali ni pun mmg excited sbb ada budak tu join sahur sekali. kakak echa pun bangun sahur. tp xdpt puasa satu hari sbb demam. dah baik demam.. tekak pulak sakit, hidung pulak selesema. sian pulak.


sahur hari pertama
kami laki bini tak lalu makan kuah-kuah lemak pepagi 
buat sambal, taruk kicap pun dah sedap



sahur hari kedua
buat ayam kicap bawak umah nenek dorg skali



manu berbuka hari kedua 
yg kita masak, kari ayam dgn sambal udang


meriah menu kalau berbuka ramai-ramai ni kan
hari biasa berbuka kat umah mertua
kekadang je buka pose kat umah sendiri

hari sabtu ahad buka pose umah mak abah
time tu la adik-beradik pun dtg berbuka sesama
 

4 comments:

idzwa kamaruddin said...

meriah nyer...

adianiez AIDA said...

meriah !
memang best kalau brbuka ramai2 famili.
makan berebut.
tu yg seronok :)

ayu Ismail said...

memang best makan ramai2 ayam masak kicap menu sesuai bersahur heheh

Nafira usof said...

syoknye duduk dekat dengan mak n mak mertua.
zura nih harap2 merasalah berbuka dengan mak n mak mertua. maklumlah.. jauh2 belaka.