♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, May 22, 2015

Aku.. isteri luar biasa...

Salam.

Terkejut pepagi tgk ramai yg datang kat blog kita ni. blog suam-suam kuku. blog kita ni blog suka-suka hati aje. takde apa yg menarik pun. Mata ni tgk traffic blog. wah.. ada tetamu dari Washington. bole caya ke ni? haha.. lama tak update template blog. kalau betul.. welcome to my merapu syok sendiri puye blog. thank you for reading. kekeke..



Tahun ni hadiah guru plg cepat setel. kalau tak, malam kejadian baru la kecoh-kecoh sibuk nak gi kedai buku  nak belikan hadiah untuk cikgu. tahun ni setel awal sbb opis skrg dekat ngan CM. mmg keje senang la nak carik hadiah untuk cikgu. tau cikgu pun tak kisah pun hadiah apa-apa kan. mesti dah biasa sgt dapat hadiah cam kat bawah. takpela cikgu. asalkan ada. bkn cikgu nak hadiah sgt kan. yg penting anak-anak murid ingat cikgu dan dengar cakap cikgu. betul tak?

 

Cuti sabtu kalau takde kenduri kawin, tak kemana, main masak-masak kat umah. nak jugak rasa masakan sendiri. bagi anak-anak dan hubby makan masakan mamanya dan bininya. masak pun simple-simple asal ada. ni kisah teringin nak makan udang besar-besar. nak beli macam mahal la pulak. tp, sbb teringin nak makan, beli kat pasar 500gram harga RM14. huhu. masak kari udang masala, sayur campur, goreng udang je utk anak-anak.

Sedap kata hubby kita. kembang hidung weh. saja nak bodek bini lettew. resipi google je pun tp jadila macam makan kat restoran mamak. seketul dah mahal harganya.





citer hal anak-anak pulak..

 

alhamdulillah. yg boy ni sgt minat ngan solat. suka dgr azan. kalau dgr azan je mesti dia buat gaya tgh solat. terharu mama dek. kalau ada yg solat dia mesti dtg menyelit tgh-tgh. moga jadi anak yg soleh dan bijak. begitu juga dgn kakak echa dan ayna. sayang sgt ngan kamu semua. tak kisahla org kata apa-apa pasal anak orang lain.. bijak la genius la, yg penting doa ibu bapa paling mujarab. ingat tak terasa ke org kata anak kita camni. jadik stress tau. ni yg nak gi cuti-cuti lagi sbb stress.. bila dah stress sebenarnya kita akan carik kelemahan kita dalam mendidik anak-anak. akan cuba buat yg lebih baik. taknak anak-anak pun stress dgn sikap kita. insyallah.. pasti ada jalan yg terbaik utk kita semua. takyah la nak banding-bandingkan anak sesape. doa je la yg terbaik buat anak-anak kita, family kita.. saya sayang keluarga saya... 

saper pun kita, doktor, jurutera, cikgu, kerani, kita tetap mahu yang terbaik utk diri kita dan family kita. rezeki Allah itu luas. jika sekarang kita hanya keje kerani, asalkan kita kerja, berusaha, berdoa dan yang penting keje yang halal.

Saya ingin jadi isteri yang terbaik buat suami saya. isteri luar biasa.. ibu terbaik dan juga ibu luar biasa.. anak yang baik dan juga menantu yg baik... doa di hari jumaat.. amin..



6 comments:

Ann Ishak said...

amin...

Ann Ishak said...

amin...

Rai OurKizuna said...

uwahh.. sedapnya sambal udangg

Ayu Ayunie said...

Bkn sambal udang awak. Kari udang kering.. Kari udang masala.. mmg masalah betul.. hehe..

Ayu Ayunie said...

Bkn sambal udang awak. Kari udang kering.. Kari udang masala.. mmg masalah betul.. hehe..

εïзmummyHazaεïз said...

amin...

sedapnye udang...