♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, December 17, 2014

Kelas sejarah family ayuwan melawat Tugu Negara

Last skali gi tmpt bersejarah zaman sekolah. itupun kalau ada rombongan sekolah takpun parents yg bawak gi situ sbb subjek sejarah kan. memorial tuanku abdul rahman projek tingkatan 3 buat kat situ. ni pasal kes petang-petang blur taktau nak bawak budak jalan mana. cuti skolah pun xde bawak ke mana lagi time tu. biasa petang-petang bawak dorg main kat playground titiwangsa takpun kat tasik metropolitan. kali ni nak ubah angin bawak gi tasik perdana pulak la. slalu lalu situ je gi opis je. 

biler lalu kat tugu negara slalu tak turun, sbb takut anak-anak bosan je. cakap ngan kakak echa tak best pun. tgk dari jauh jela. padahal mamanya malas nak berjalan.

kali ni cam rajin lak nak turun.

pastu tugas si papa explain kat anak-anak motif patung-patung tu dibina.

mama?

kejar si kecik aqil tu. dia nak masuk dalam kolam kat situ!!!!! grrrrrrr...... 






suka dorg ni berjalan berlari
tempat luas kan
pastu upah lak bagi makan aiskrim. mmg syokla kan.



gaya lentok ayna yang kuat sentap skrg ni...



kakak echa cakap best je tempat ni mama. naper mama cakap tak best.. hahhaha

pastu layan anak main kat playground tasik perdana pulak.




2 comments:

Nabila Syifa said...

seronok spend weekend dgn anak2

Nafira usof said...

Zura pon teringin nak bawa anak2 berjalan ke sini. sebenarnye mak dorang pon belom jejak ke sini lagi. tu yang petik nama anak nak ke sini. hahahahaha