♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, December 17, 2014

Aktiviti family di dapur APAM KALER-KALER

Lately ni suka buat aktiviti kat dapur ngan anak-anak. Aritu try buat apam polkedot. gigih carik resipi kat facebook group resipi ringkas dan tgk youtube cara nak buat. sbb dah terbayang anak-anak mesti suka tolong kacau main kaler-kaler tu. kali pertama buat utk kakak echa bawak gi skolah jamuan akhir tahun. bersemangat dia bawak gi skolah sbb buat sendiri so dia lagi menghargai hasil buatan tangan sendiri.

dah dua kali buat ni syok pulak. nanti besday echa sabtu ni nak buat apam polkedot lagi. anak-anak merengek ajak main masak-masak buat kuih.


suka tolong kacaukan kaler-kaler tu
 
  

papa pun layan skali
pastu main hentam taruk nak wat gambar angry bird
lastnya jadik bentuk ayam gantung-gantung je tgk
nak buat corak lain, jadinya corak lain. kehkeh




hoyehhhh jadikkk
okla kan first trial dah jadik
pasni leh la amik order pulak. kihkih..


 kiter follow resipi ni je
thank you puan puye resipi

:)