♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, December 31, 2014

7th birthday KAKAK ECHA!!

20/12/2014 genap kakak Echa 7 tahun. Anak penghujung tahun. huhuhu..

Takde plan apa pun sebenarnya sbb ekonomi tgh gawat. hehe.. bajet tarak. bagus kakak Echa nak mamanya wat sendiri kek. si adik lak yang beriya ajak gi kedai kek nak beli kek. aikkk... dia lak yg over tau.

bahan-bahan dah ada cuma tinggal beli edible image frozen atas kek tu. dia nak tema frozen. kesian anak mama nak sgt pakai gaun labuh frozen tu. mama tak beli-beli pun. 

buat jugak apam polkedot comel skit. sbb suka sgt main kaler-kaler. anak-anak pun kalau wat sendiri bukan main banyak makannya. cam la sedap sgt. haha.


kakak echa semangat nak tolong
ntah jadik ke tak wahai anak..
mama main rembat je resipi mana yang ada ni...


sambil tunggu kek tgh bakar, mari kita adun kaler untuk apam pulak



ehh.. comel pulak kek kita ni
sian... xde loyang besar. yang ada pun loyang kecik je muat-muat untuk oven kiter yang comel
nanti nak beli loyang yang bentuk petak pulak


main susun-susun atas kek
bolehla asal ada rupa kek ye tak


parti buih. kihkih.
nak sgt beli yg buih-buih tu. gi main kat luar.



kek khas untuk kakak Echa
  



Selamat hari lahir anakku Aysha Maisara Naper cepat sgt besar anak mama ni. Dah pandai melaram, sgt suka melawa. Moga jadi anak yang solehah, mendengar kata dan bijak.




2 comments:

Normi Nieza said...

hepi bestday..:)

adianiez AIDA said...

wow homemade kek...
happy birthday, beautiful :)