♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, August 27, 2014

Rumah Terbuka Raya-Raya - Part 2

Apa la puye lama baru nak sambung citer. tak baik citer tak abis ni kan... raya pun dah abis lor.. 

Dah lewat petang ramai lagi yang datang. kengkawan kakak ipar, adik ipar pun datang silih berganti. ramai kakitangan umah mak abah jadik senang sbb ada je yg tolong top up makanan, wat air.



adik dan kakak ipar kiter... :)


eekkkk... sebenanrnya time ni tercekik leher kiter tau
with mak sedara, cik nab dan cik mah


ketibaan makcik dari bangi, cik gee @ mummy gee



bila besan berjumpa besan.. apala yg disembangkan tu
jgnla abah ngadu macam-macam.. dengan penuh harapan.. huahua.. tapi kiter anak menantu yg baik je.. 
ke tak??


dgn mak dan kak ipar dan anak sedara dan sorg laki di situ (mmg takleh kasi lepas itu budak, kang abis dia baling kasut sume orang)




dengan kak zie, jiran kami




dgn syera dan zafran sebaya dgn aqil


ni kakak kiter and hubby dia



hubby dan sepupu dia
motif bantal kat perut? huahua


terselit jugak abah di situ

tak ajak kengkawan pun yg kat opis ke kawan skolah ke. sebab rasa time tu cam tak rajin nak layan. susah la.. nak layan orang ni, kang nak layan orang tu, sudahnya tak terlayan. leh tak camtu? ajak keluarga sendiri je tu lagi penting. mana-mana jiran yang kiter kenal, kiter lepak duduk la sesama.

dok luar kat khemah sbb si kecik tu nak bebas jalan. taknak dukung. kalau dah bagi dia jalan, mula la dia cuit orang sana, orang sini, amik selipar orang pastu bau pastu baling. mmg nak kena tengok je tau. ngantuk tapi taknak tido.

kang kalau dia kacau anak orang padahal dia tak wat pe pun just nak bangun jalan pun budak dah nangis ingat nak babap dia la or nak kacau dia, nanti mama budak tu ingat aqil kacau pastu marah anak kita. sedih tau.. taula anak kiter lasak, buas ganas. tapi biasala kan bebudak. kakak-kakak dia pun xde la lasak sgt pun. lasak gegurl dgn lasak boboy lain. tetiba lak sentap..
 

yessss... akhirnya kol 5 lebih tido jugak anak bujangku
tewas akhirnya

 

dah tido si kecik tu. baru teringat yg jiran sebelah umah ktorg pun ada wat makan-makan. cam tak syok lak kalau tak pegi. ajak jugak jiran kami ni ke open house sini. tak dtg pun takpe. tuan umah takkan nak tinggal tetamu pulak. lain la kami ni bukan tuan umah kedaun, anak tuan umah je.  umah kami pun selang baper lorong je dgn umah mak abah. leh la rempit jap. seronok rempit berdua-duaan ni. pinjam motor adik ipar. feeling-feeling mat dan minah rempit sat. dapat peluk-peluk. naik motor kena la peluk kuat-kuat, dok rapat-rapat. kang jatuh. hahaha..
 
nak dkt kol 7 sampai, sebelum maghrib kami dah balik.


baju jubah nursing
dah lama nak carik jubah menyusu yg penting murah dan selesa
jumpa jugak ni beli online 
 nak pakai jubah kena tunggu anak dah tak menyusu lagi barula leh pakai jubah
leh je kalau nak selak sampai atas kan, saja je tu. teringin puye pasal rembat la satu. satu je pun...


dah abis majlis baru perasan takde langsung gambar berdua-duaan dengan hubby yg okay skit
takat selfie berdua kat atas motor tadi wat pe


dan... gambar dgn ipar-ipar tersayang ni.. ada jugak walaupun time ni dah letih sgt tunggu time nak mandi tukar baju




tetamu last yg datang, jiran kami dan geng bas sekolah aysha


dgn kak aju, jiran kami
dia ni blogger jugak
sama-sama muda, sama-sama anak tiga

hehe..

setel majlis kami..
raya pun dah abis..
huhu..



1 comment:

Nafira usof said...

meriahnyeeee.. dari dr pagi sampai ke malam. konfem2 penat sgt2 kan. tambah plak nak kena berperang ngan anak2.. alahaiiii.. pikir 18kali nk wat open house. hehehe