♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, August 20, 2014

Rumah Terbuka Raya-Raya- Part 1

Alhamdulillah. selesai sudah event besar dalam family kami belah hubby. macam biasa acara tiap-tiap tahun bila raya... OPEN HOUSE.. mmg dah biasa buat tiap tahun, so kalau tak buat rasa cam tak best pulak. ramai yang akan taye bila nak buat open house. kalau takde open house, takdela datang beraya ke rumah. ada ke camtu? huhu.. tahun ni malas nak wat makan-makan kat umah sendiri, jadiknya kiter tumpang kat umah mak abah hubby je. jemputan pun sedara-mara, kengkawan mak, abah dan adik-beradik hubby je. yg kiter cuma ajak family kiter. hubby lak ajak geng-geng rukun tetangga dia.

Malam tu tido umah mak abah hubby. senang nak bangun pagi. takdela nak kena mengangkut bebudak. leh la tolong-tolong masak dan kemas umah. utk savekan bajet apa yg boleh masak, kiter masak. yg nasik je kiter order. dan sate..


hubby dgn roti jalanya
leh la kalau nak uoll nak order







pasang jugak khemah
pagi tu hujan turun lebat
alhamdulillah, dah tengahari ujan dah berhenti


family abang yg plg awal dtg
tukang rasmikan makanan
time ni kiter pun tak tukar uniform cantik lagi, takdela gambar kiter kat sini
masih lagi berbaju tshirt bermuka comot
rasa cam malas je nak tukar baju lawa, tp kang dah sama dgn bibik la pulak



taraa.. kiter dah tukar uniform
sbb anak-anak nak pakai jubah princess, harusla mama dorg tak ketinggalan
dapat jugak carik jubah nursing mmg utk menyusu ni 
ada zip kat belah dada sbb aqil mmg kalau mamanya ada mmg menyusu badan tak kira tempat dan masa


sebesan.. mil dan mak kiter






dgn mak sedara hubby, cik nab @ mama miraki
yela, mmg cik nab la yg kaki posing, kaki selfie.. 
ada sorg lagi geng selfie jugak mak sedara hubby @ mummy gee tapi lom datang lagi


mil, sil, mak-mak sedara

gambar dan amik gambar lagi. dah lewat petang masih ramai yg datang. lauk pun masih banyak lagi tu yg penting. kiter lak tak lalu nak makan sbb penat sgt. ke byk dah merasa time masak yg wat senak perut. 















2 comments:

Nafira usof said...

untunglah duk dekat ngan umah mak mertua.. umah mak ayah nih selalunye barang2 keperluan memasak cam periuk belanga ade yang besar2 kan. boleh masak byk2 skali harung. kalo umah zura.. alahaii.. semua kecik2 jer. hehehehe

lieyalatif said...

alhamdulillah....murah rezeki sebab jamu org makan....

terbaik la masak sendiri...kalo lieya mau nangis tepi dapur tu heheheheeh....hubby pun join same masak yeak....not bad tu terra buat roti jala...mmg terbaik lah!