♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, July 11, 2014

Tema raya tahun ni

salam jumaat.......

lama ku menghilang. tak post apa pun kat sini. takde idea nk mengarang. otak cam tepu nk mengayat. pose kan... lemah jadiknya. byk nk citer. pasal family outdoor photoshoot. pasal projek rempeyek, menu makan time buka pose. macam-macam la.

lagi 2 minggu nk raya. cepatnya rasa. baju raya budak-budak pun xde lagi. baju kurung ada la warna pink mintk MIL tolong jahitkan. beli kain 7.5m utk mak budak dgn pincess-princess. tp tu plan nak pakai utk raya kedua. so, raya pertama dah plan nak tema raya warna biru electric tu. carik2 kaler baju yg hubby takde. takpun warna emerald green pun lawa.  apa-apa pun kena carik baju melayu hubby dulu sbb dia saiz "model". dari thn lps dah aim baju melayu abg aaron aziz tak terbeli sbb time tu dlm pantang. kain raya sume dah beli time tgh sarat. baju melayu aaron pun tak kuar lagik time tu. huhuhu..

kalau jadik la kan kaler tu mmg nak beli siap je sume. dah malas nak tempah-tempah cam biasa.

ajak hubby gi jakel survey harga dulu. survey kaler skali. kalau saiz dia ada cun la mmg confirm kaler biru. sekali kan ..........................

ada happy hour uolls.. sume dapat harga RM150.00 dari RM280 skali sampin. kalau harga mmg RM280 mmg takde kami beli kot. baik beli kat pasar jln tar. takpun beli je yg jakel puye. sang hubby teringin nak jadi encem cam abg aaron aziz. dia teringin nak nampak macho. amikla warna biru, mintak saiz hubby xde saiz. dia kata bayar dulu utk dapatkan harga suka-suka RM150.00. dah byr baru pilih kaler, pilih saiz. dah bayar baru leh try baju la camtu. apakan daya, takde saiz hubby lor. tukar kaler lain la. dah bayar kan. warna hijau cam menarik tp cam byk sgt je yg beli kaler tu. kiri kanan sume pegang kaler hijau zamrud tu je. hubby gi amik kaler pink. sesuai ke tak dgn kulit dia ekk.. dia berkenan lak kaler tu. terus gi test. dia dah suka kaler tu amik jela. lagi pun jimat duit takyah susah-susah dan membazir duit nak carik baju yg gegirl ni. dah tempah awal-awal dgn nenek dorg. so, warna baju raya weoll raya pertama warna dusty pink. sudah tukar la. hehe. tinggal carik baju melayu my bambam aqil je.


warna ni yg tak kesampaian nak pakai utk tahun ni.


ni second choice.
tp, dah ramai sgt kaler ni
abg jakel tu pun ckp ramai giler beli kaler ni


kaler pilihan hubby.
moga encem, macho macam aaron aziz yer bang.. kihkihkih..














3 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

santekkk sgt kaler baju melayu hubby tuh..geng2 pempuan mestilah suka sbb kaler pinky2 kan..hihihhii

Mama Miraki said...

Kita pun belikan anak baju aoran aziz ..tapi warna grey

Nafira usof said...

tema raya kita tahun nih.. merah+hitam.. hehehe