♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, June 4, 2014

Terujanya nak berfamily photoshoot!!

lama dah teringin nak wat family photoshoot ni. dari bertiga, berempat, la ni dah berlima baru la ada can nak buat. bkn je takleh amik gambar guna kamera sendiri. kang nak kena adjust kamera, setting kamera, letak kat portable. nak kena edit sendiri. malas.. nak wat kat studio tak pegi-pegi. skali ada pulak member yg wat photografi wat promo utk photoshoot. 1 jam RM50. ni utk shoot n cd je. murahla kan. xpe. nanti album nak wat photobook cantik-cantik. heheh..

malam tu baru buat props sendiri. main gunting-gunting, lekat-lekat, asal jadik je.

set time kol 10 - 11 pagi kat presint 11, taman saujana hijau. tu je time yg ada kosonng. ptg dah full. sbb last minute booking. xnk arr tengahari. panas..

puyela blur weolls nak pakai baju apa.. nak tema apa. nak tema hari raya ke yek. kejap biru, kejap merah, nak hijau pulak kang dah sama dgn pokok pulak. sekali hubby nak jugak hijau. apa daa.. layan jela.. takpela hijau. tema weolls pokok ataupun penyamaran.. kahkahkah...

sampai sana ngam2 kol 10 pagi. ada couple tgh shoot pre wedding. 

mood echa dan aqil dah ok. mood ayna pulak yg tak baper ok. dia tido kol 1 pagi. kena bangun awal, mmg mengamuk la dia. lagi pulak org yg dia tak kenal nak amik gambar dia. mmg takdenya dia nak bg org amik gambar dia. pandang belakang la, tunduk muka la. dah ujung-ujung nak abis, baru la dia ada mood. abang photographer pandai amik hati budak-budak. kalau budak-budak taknak bergambar, dia kata biarkan je. jangan dipaksa. nanti dorg ok sendiri. yela.. mmg betul. ayna dah nak abis baru dia ok. apa lagi, mmg banyak la amik gambar dia sorg je.

ni gambar dgn hp kiter yg tak canggih. tunggu gambar yg betul puye dari photographer ekk.. hihihi.. 








sejam setengah jugak weolls berposing
panas sgt berpeluh2 dah memasing
sume dah sun burn.. hihi... kesian..

tak sabarnya nak tgk hasilnya camne

:)




3 comments:

Normi Nieza said...

mcm cantik jer..:)

Nafira usof said...

zura pon x sabar nk tengok hasilnye.. nanti tunjuk eh.. hehehe

Anonymous said...

Hi, everything is going well here and ofcourse every one
is sharing information, that's genuinely excellent, keep up writing.


my blog post Las Vegas Kenmore Parts