♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, June 17, 2014

Cuti sekolah dah abis.. MELAKA..

Uwaaaa... xbestnya.. dah start skolah balik setelah cuti lama 2 minggu. haih... mak budak pun bosan tau. tak best je rasa. jalan sure jem balik, nak kena siapkan baju skolah, kemas beg skolah.. .

cuti sekolah aritu bwk anak-anak jalan blk kampung je pastu gi jalan melaka. senang satu arah kan.. dah book awal-awal hotel kat melaka. saja nak try hotel lain pulak. suka jalan-jalan melaka ni. byk tempat yg best leh bawak anak-anak. drive pun tak jauh sgt dari gombak. ada gak yg tak suka kalau gi melaka time cuti skolah. jem katanya. alah.. time jem la best. baru syok. kat bandar je yg jem. hehe.

dari johor terus ke melaka. gi pantai klebang nak tgk muzium kapal selam. ni makcik hubby yg rekemen suh pegi. okeh. kiter try tgk apa yg best kat situ. 

panasnya membahang. terik sgt. nak kuar kete pun malas. ramai jugak yg pegi situ. tgk dr jauh dah cukup kot. malas nak masuk dalam. tp dah sampai sini try gak la masuk. untung dapat hubby pun kaki jalan. sian lak dia dah bawak sini, tapi bini taknak turun. yela jomla masuk. feel-feel dalam lautan skit kat dalam kapal selam tu.

tiket harga seringgit. kanak-kanak 50 sen.



lorong sempit
udara terhad
leh lemas kalau lelama dalam ni
jalan laju je nak cepat2 kuar

camnela dorg yg bekerja camni leh dok dalam ni 
mmg respek




terus check in hotel sentral melaka. yg penting ada swimming pool. bebudak ni tau kalau dok hotel mesti ada pool. takpela kuar duit layan anak-anak asalkan dorg hepi..



malam tu ikutkan malas nak kuar. nak carik makan je. hubby lak ajak jenjalan. echa lak demand. nak naik beca la, nak naik bot la. okeh. layan... tp, xnak naik taming sari. cukupla dah penah naik sekali. malam bkn nampak apa pun.

layan la naik river cruise. kali kedua naik ni. leh la nak buang masa. pasni balik hotel terus tido je.





ayna nampak ni sibuk je ajak naik benda ni
we oll buat dek je.. hehe..

esoknya rasa xsabar je nak balik umah. byk keje lagi nak wat. anak-anak nak gi zoo pulak. malasnya mama korg ni. sbb cuaca panas kan. malas nak jalan pepanas. tp, pikirkan balik kat situ byk pokok2, ikut jela.













lama jugak kat sini. nak cukupkan round satu zoo, mmg sgt la penat. jalan skit pastu berhenti. jauhnya berjalan.

okla tu kan jenjalan cuti sekolah kami..



2 comments:

Sweetmama said...

ok la tu dapat jgk berjalan2 cuti sekolah, kami cuti sekolah ni x kemana pun..huhu

betul tu melaka ni best byk tempat kita boleh pergi melawat..

Nafira usof said...

bestnyeeee... asik pi holiday jer korang kan! sonok lah anak2 yer.

Ayu.. kat melaka stay kat hotel mana?? teringin nak bawa anak2 pi sana jugak..hehehehe