♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, April 1, 2014

Jalan-jalan cuti sekolah - cherating kemaman

huhu... lama x update kat sini kan. menyepi pulak dua minggu ni. busy sgt nak berblog pun tak sempat. gambar-gambar pun banyak. celebrate anniversary, birthday kiter dan birthday hubby. xpela.. xyahla nak tepek kat sini saat-saat kebahagiaan kami. sedangkan dunia tgh berduka pasal MH370. ehhh... tetiba pulak.

aiii... kalau tiba cuti sekolah ni orang yg paling kalut kiter la. jenuh carik nak pegi mana, nak jalan mana, nak tido hotel mana. nak ke arah selatan ke utara, ke nak gi arah timur lagi. kami laki bini ni suka tido hotel. sbb kalau cuti dok umah, byk pulak kena nak buat. lagi letih.. hehe..

setelah dipikir-pikir, gi cherating jela. nanti ujung bulan insyallah nak gi belah utara pulak amik SIL kat perlis. 

booking suria resort cherating jela senang. sbb dah penah tido situ. lagipun hotel ni je pun yg under bajet. hehe..

haih.. paling risau kalau nak gi mana-mana kalau anak-anak tak sihat. lagi-lagi baby montel tu. mmg mamanya takleh nak berjalan mana takleh tido. sekali kakak echa yg demam pulok. tak best la jugak walaupun kakak echa ni kalau demam dia tak tunjuk sgt kedemamannya. merengek pun tak. cuma panas jela.

gerak dari gombak kol 8 pagi. berhenti kat temerloh makan pagi. best sbb tak ramai org takdela kena cop kerusi.

dah dia nak sgt gi zoo negara. kami pun bawak gi zoo, tp bukan zoo negara, mini zoo kemaman jela. hehe.. kecik pun kecik takdela jauh benar nak berjalan. 
 
tiket dewasa : RM10
tiket kanak-kanak 6 tahun ke atas : RM8

sampai situ terus naik trem yg mmg tunggu we oll. rupanya jauh gak kalau nak jalan ke dalam tu. 



suka budak-budak dapat naik trem 


pakai wristband sendiri jek
takde yg cek kat kaunter masuk pun.. huhu...
ayna tu sibuk je nak pakai jugak
bukan dia kena bayar pun






puas hati jugak dapat tgk rimau dekat-dekat 
tgh aktif main lari-lari



gajah pun sgt aktif
mungkin sbb lapar kot kan



gilir-gilir dok  kat stroller
sian dia demam
cuaca panas tp sbb byk pokok-pokok takde terasa panasnya


ada tempat mandi-manda
tp masuk sini kena bayar la
rm5.00 sorg kalau tak silap
kami tgk je 


layan anak-anak main kat playground jela


kakak echa takde mood nak main 



my bambam

kat situ pun 2 jam je
perut pun dah lapar 
kami makan kat hentian bas kemaman 
best lauk-lauk kat situ

tak sabar dah nak check in hotel
tak sabar nak mandi 
nak landing badan kat katil

next..

check in hotel pulak...





5 comments:

Sweetmama said...

jauh berjalan, srnok anak² dapat bercuti kan, kami ni selalunya cuti sekolah xde planning kemana pun time x cuti sekolah barulah sibuk nak bercuti..hehe, nasib baik anak baru tadika, thn depan darjah 1 mmg kena plan elok2 la..dh x boleh nak suka2 cuti.

lia said...

zoo kemaman tu nmpk menarik... mcm lg menarik dari zoo negara pulak

Nafira usof said...

Hahahahaha.. memang suka berjalan kan korang! asal cuti jer mesti carik hotel. untung lah anak2 Ayu.. kecik2 dah berjalan merata tempat. hehehe

Cho Zila said...

oo der yerk kat sana Zoo.. ok gak yerk sebelum gi cherating singgah sini dlu... menarik.. menarik... budak2 tentu sukakan...

Cho Zila said...

oo der yerk kat sana Zoo.. ok gak yerk sebelum gi cherating singgah sini dlu... menarik.. menarik... budak2 tentu sukakan...