♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, February 26, 2014

Holiday CNY ^Bukit Gambang^ - Part 3

ahaaa... kan dah malas nak citer sampai abis percutian we oll ke gambang CNY aritu. tak best la pulak citer tergantung kan. xelok wat keje tak abis ni. kan..kan.. haha

okla. 

sambung lagi yek. 

pas je penat kat safari park tu, we oll nak jalan kaki sampai ke pintu luar. xnak naik trem. mertua je yg naik trem. lama jugak dorg tunggu kami ni nak kuar dari situ. adalah nak dkt 1 jam kot. huhu. sbb dalam ada jugak haiwan-haiwan lain. 


tak bawak stroller kena la gilir dukung budak bambam ni







singa putih
mmg sgt besar.. diam kaku je kat situ. macam patung pun ada..



malamnya kol 8 kuar lagi nak tgk show
ada show tarzan, ada letup-letup mmg kuat sgt
sampai terkejut baby rayyan


pastu cepat-cepat kuar nak tgk fire show pulak
ala..yg main-main api tu





kat night jungle ni pun ada jugak haiwan-haiwan
mmg suasana dia gelap je ada jugak lampu kat tiang pokok tu

esoknya breakfast awal-awal dah turun sbb nak kejar time nak gi water park
tp tak jadik jugak masuk water park sbb raaaaamaaaaaaaaiiiiiii sesangat orang

breakfast pun tak baper best
sbb ramai sgt orang
takde tempat duduk pun

ada dua tempat disediakan
tp satu tempat tu jauh kebelakang
macam lain-lain standard jek
huhu...



ini jela menu yang disediakan kat satu temapt lagi tu
mmg tak sedap
bihun pun keras..




tak kuasa nak beratur panjang lama-lama
baik la pegi sunway lagoon je
ada je kaunter khas utk yg stay kat hotel dan voucher tp panjang jugak
kaunter ada 4 tp yg bukak timie tu cuma 2 je
tp, takdela kecewa pun sbb bukan beria nak masuk sbb tau xdpt mandi pun
ada baby kan
 
terkenangkan kat adik-adik ipar je mesti dorg nak mandi
alih-alih dorg pun tak sanggup nak masuk dalam tu sbb sure kena beratur kalau nak main apa-apa
sudahnya mandi kat kolam hotel je
 
kol 12 terus check out.. huhu..
 

okla.. 
jumpa lagi ntah tahun biler la yer

walaupun 1 malam tp seronok sbb dapat bercuti dgn family



1 comment:

mama amir said...

bestnya...insya Allah, satu hari nanti...^_^