♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, February 6, 2014

Holiday CNY ^Bukit Gambang^ - Part 1 Apartment Carribean

bosannya arini kat opis. senyap jek tak ramai org. ni nak citer CNY aritu tu cuti 4 ari termasuk cuti hari wilayah. mmg la best cuti lama camni. sempat jugak gi jenjalan dgn family walaupun utk 2 hari 1 malam je. kali ni mmg awal2 dah book tau. tak macam selalu asyik last minute je.   hati tenang sikit xyah pikir nak tido mana nanti sbb cuti lama ni mmg byk hotel dah full. walaupun neves sbb taktau la camne rupanya resort tu nanti. adakah indah khabar dari rupa? kali ni family hubby pun join we oll skali. dah ramai-ramai ni lagi la tambah enjoy. hehehe.. jadik kiter sbg org yg bertanggungjawab menguruskan sume mmg arr tak keruan sikit tp berlagak cool la. hikhikkk... mana la tau tak memenuhi citarasa family yer tak...




dalam kete
awal we oll gerak kol 7 pagi camtu
sbb nak sampai awal kat sana leh la nak masuk safari ke/waterpark ke
taktau lagi camne nak decide masuk mana dulu
kol 5 pagi dah bangun nak masak bawak bekal
tugas kiter goreng ayam dan wat ayam masak kicap jek
yg lain MIL yang masak..

dah lama teringin nak ke bukit gambang ni. so, dah beli siap voucer kat living social. harga RM398 utk family suite utk 4 orang ada dua bedroom boleh pilih nak masuk safari atau waterpark. include breakfast skali. so, kena la tambah 3 dewasa dan 1 kanak-kanak lagi. ayna free sbb rasanya cam tak cukup 90cm.. ehh.. ke dah cukup.. haha... lantak la. bukan dorg check tinggi pun.

mmg suka beli voucher travel camni. mmg berbaloi. boleh jugak beli kat agoda penah gak terperasan ada deal camni. kalau beli kat website dia mahal harga RM600 lebih tu termasuk gi waterpark skali. tp, guna ni still murah lagi.



ramai yg taye best ke idak?

rasanya dah takde nak gi sini lagi kot. taktau la dalam 4 tahun lagi ke. sbb apa? nantila kiter citer satu-satu yek.

sampai sana kol 11 lebih sbb singgah makan kat termeloh. benci betul kalau gi mana-mana time peak season ni. nak makan mesti takde seat. lama gak nunggu meja nak makan.

dah baca kat blog-blog, ada yg suggest masuk simpang sri jaya. mmg we oll ikut je simpang tu.




time tu tak ramai sgt org
mungkin sbb time tu awal lagi kot
check in kan kol 3 ptg
pastu dah senang ada no giliran
leh la duduk-duduk tunggu no giliran 

apa-apa je la kan.. 


pas dah setel check in, leh terus masuk apartment. kol 12 we oll dapat masuk. awal kan..

ni apartment we oll kat tingkat 1 Carribean Resort.


biasa-biasa je pun 
kalau kerusi kayu tu sofa biasa kan best
leh baring-baring kat situ


dedua bilik sume jenis camni
katil single yg dah dirapatkan
mmg besar leh muat kami 5 beranak ni


petang tu we decided nak masuk safari park dulu gunakan voucher yg ada
sbb kalau masuk water park cam tak sempat je 
lagipun kalau dah guna voucher ni skali masuk dgn night jungle skali
safari park leh masuk sekali je utk sehari

kang malam nak masuk night jungle lagi kang kena bayar pulak sbb tiket tu dah cover skali utk safari park dan night jungle

nanti sambung part nak ke safari park yek

:)



5 comments:

Nafira usof said...

waahhh.. x sabar nak baca n3 seterusnye. hehehe

comel betol lah boboy dia. geram plak tengok pipi dia..:)

mama amir said...

wah...bestnya...
thanks for your suggestion...
memang nak bawak family ke sini juga...^_^

Zura@Iwan said...

knp tk best ye?

nk gk taw..tggu next n3 ayu lah..hehe..

BUNDA a.k.a KN said...

Salam ziarah dari bunda,,,

amboi embamnya...Rayyan kan?

mummY daniSha said...

x sampai sini lg...tp memang plan nak ke sini huhu