♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, January 24, 2014

One Day Trip Bukit Tinggi - Japanese Village

Assalamualaikum sume.

arini ceria sikit sbb udah gaji lor. teeheehe...

cuti lama 3 ari time thaipusam tu mmg takde ke mana. sbb nak jenjalan pun ayna dgn aqil tak sihat. aqil penuh dada dgn kahak. alhamdulillah, pas makan antiobiotik dan ubat kahak, dah berkurangan la. kakak echa pulak ikut atok neneknya balik kampung Johor. pun we oll tak ikut sbb budak 2 orang tu tak sihat maunya meragam merengek tengah malam kang sume takleh tido.

trip bukit tinggi. again.. suka tau yg one day trip takyah nak bermalam-malam. save duit. pas abis rasa sejuk-sejuk tgk pemandangan, amik gambar sana-sini sampai anak-anak dah naik menyampah sbb mamanya asyik suruh pose amik gambar jek. huhu..

ktorg pegi hari ahad. pas makan tengahari kol 1 lebih gerak. baju pun main capai je mana yang ada. nak mengemas baju pun malas.

sampai sana kol 2 ptg. nak masuk situ kena bayar. cam kami kena bayar RM32 utk 2 adult + 1 child.





fuhhhhhhhh... penat naik tangga










memula gi Japanese Village dulu. guna tangga ni. nak daki bukit pun boleh tp kang tak ternaik pulak.

dah penah pegi sini time anak sorg. mmg tak ingat la naik atas umah jepun tu byk tangga-tangga. dah la we oll angkut stroller. sgt tak mesra stroller. jenuh mengangkat.... gilir2 dgn hubby. bertambah otot-otot lengan i tau..
 




amik gambar dpn umah jepun
tak dpt gi jepun betul-betul gi sini pun jadik la berangan-angan kengkonon

ada gak baju kimono kalau nak sewa utk amik gambar
harga sewa RM20/person
ingat nak sewa kasi ayna pakai pastu nak tukar dgn echa
tp cam leceh pulak nak kena tukar2 sbb nak ikat2 lagi..
kang kena bayar utk 2 org pulak
sudahnya.. tak payah la..


dgn ayna
dia skrg suka pakai baju ikut suka dia je
siang beriya pakai baju lengan panjang, baju sejuk bagai yg tutup kepala tu
malam pulak pakai baju takde lengan, pakai gown
 kalau nak dia mandi, kenala pakai baju yg dia suka
kengkadang kena sorok baju faveret tu kalau nampak mmg dia nak pakai tu jek
so, biler nak guna baju tebal yg tutup kepala ni mmg takdela 
tu yg takde baju dia tu.
 tu yg pegi sini pakai tak pakai baju sejuk.. dia pun tak kisah pulak.. hehe..


2 comments:

Rai Ourkizuna said...

tak masuk rabbit farm ke ayu? bebudak mesti suka main ngan rabbit..

Zura@Iwan said...

tk penah lg smpi bkt tiggi ni
dkt bleh la blk hari kan...

geram tul tgk si aqil ni..
tembumnya...sure dukung lama2 lenguh kan..hehe