♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, January 15, 2014

family day 2014 @ ulu yam

pembuka cuti-cuti dan santai 2014.

citer lama awal new year aritu.. heheh

baru ada time nak citer. ni pun dapat sikit je sbb tak sempat dah. dah nak balik. kiter time nak balik je baru dpt bukak blog.

buat dekat2 je dulu. kami ke ulu yam, NUR LAMAN BESTARI. tmpt ni cantik. leh tgk website kat sini.


tu chalet kami
luas ada 5 katil (3 single bed + 2 double decker)
2 bilik air
takyahla kena gi bilik air kat luar yg share2 tu

harga RM100 kalau tak salah la mana tau rate dah lain kan :)

mmg meriah reramai berkumpul
family kak long je yg tak dapat join

depan tu betul-betul sungai
tp, bebudak lebih suka mandi kolam sbb ada slide



tmpt bbq dan meja dorg bagi kat sini
so, senangla nak menyusun segala macam menu

dah bagi-bagi tugasan
ada yg kena masak nasi lemak dan sambal
ada yg bawak sandwich
cam kami tukang buat air je
air panas dan sejuk
senang kan... hehe..


ni la satu-satunya adik kiter, apis
dia puye idea la nak wat kat sini


dgn adik ipar yg manja-manja gitu



kerusi pun dia bagi
senangla nak duduk-duduk



byknya safety ayna ni
dgn pelampung bagai yek
ayna tak baper suka sgt mandi kolam sbb sejuk




bagi dia main air je sbb sejuk sgt 
kiter yg tua ni gigil-gigil
dia lagi syok main air



5 comments:

Queen Teratai said...

mcm best je tu... dah lama rasanya x mandi air terjun.. bukan pe takut.. since ammar suspect kencing tikus aritu.. mmg x berani nk bawa family mandi manda.. hehehe

lieyalatif said...

perghh bestnye ayu...lieya tgk mcm lieya pun kat sane...terase2 sejuk air...syok tu..lepas berendam dah lapo2 makan...pastu join balik berendam...pastu makan lagi.. uih best2....

Nafira usof said...

zura tengok air tuh pon terasa sejuk sampai ke tulang. mmg x leh berendam lama2 lah ek?

kemey said...

murah jugak tu and nice location..thanks for sharing kak

anajingga said...

tak pernah sampai ulu yam walaupun taklah jauh dr rumah..salam ukhuwah tq for sharing.