♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, December 11, 2013

Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN) Anak-Anak

Sebenarnya lama dah nak bukak akaun SSPN ni. time anak sorg lagi nak buat, tak terbuat-buat. dah ada ayna pun sama. sampai la dah anak tiga. nak wat dua minggu lepas gi bank islam urusan tabung haji alang-alang tu nak bukak akaun sspn tapi nak kena ada surat beranak pulak. amik borang dan dah isi tapi tak pegi pun. 

arini ada org ptptn datang opis bagi taklimat pasal ptptn dan skim sspn ni. mmg laju je wat untuk anak-anak. kalau wat kat ptptn terus dapat gift. kalau wat kat tmpt lain tak dapat. tu dorg yg cakap tau. kalau terus dgn org ptptn takyah surat beranak. bagi salinan mykid anak-anak je. kat bank mmg dorg nak complete. murah je kalau nak bukak akaun. minimum rm20 je. bergantung kemampuan memasing.


nak jadik cam abah. bukak macam-macam akaun untuk anak-anaknya, kami adik-beradik 7 orang. sikit-sikit lama-lama banyak la kan. :)








3 comments:

Nafira usof said...

eh.. apsal zura bukak utk Anis x de gift pon. tapi dh lama buka.. heheehhe
Delisha jer belom bukak lagi~

Anonymous said...

Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other sites?
I have a blog centered on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy
your work. If you are even remotely interested,
feel free to shoot me an e-mail.

my blog ... Las Vegas Kitchen Appliance Repair

Anonymous said...

What's up to every one, since I am in fact eager of reading this webpage's post to be updated daily.
It includes good material.

Take a look at my page - surgical negligence