♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, December 20, 2013

Short trip IPOH dan Cameron Highlands - Singgah CH

sambung lagi citer pasal cuti jenjalan kami. tak ke mana-mana sgt pun. ke utara je. tu je yg ada bajet pun. takat nak tido hotel, mandi kolam je. kalau area kl cam tak feel pulak.

balik dari Ipoh, hubby ikut jalan simpang pulai nak ke Cameron Highlands. first time jalan simpang pulai ni sbb biasanya ikut jalan tapah. takdela mencabar sgt kalau ikut sini tapi gerun jugak kalau berselisih dgn lori-lori besar. haih.. yg penting kurang kepeningan.. huhu.. time tu dah kol 4 lebih. ala.. kejap jela leh kat cameron ni. sbb last minute puye plan kan.



sempat jugak masukkan topi dan baju ada topi camni utk anak-anak
bagus jugakkan leh guna kat tmpat sejuk camni
ptg tu ujan renyai skit mmg sejuk sgt sampai leh kuar asap kat mulut
bukan asap rokok, asap sejuk la.. adoi camne nak xplain yek..



 sejak 2 menjak ni ayna suka amik gambo style camni
konon stylo la
ke kpop ntah apa ntah.. haha



dah ke sini mestila nak jugak beli sayur-sayur kan
beli pun yg biasa makan je
beli rm10 je pun dapat la 13 bungkus jenis sayur
bajet..bajet... hihi..
 



beli jagung yg 2 longgok rm12 ke rm13.. xingat lor
pastu beli keledek
beli strawberry 1 peket je rm13 (musim ujan strawberry mahal)
pastu beli coklat strawberry dalam kotak tu

tu je yg ktorg beli pun


mesti nak makan strawberry coklat camni
pehhh.. mmg layan... syok...


boleh pulak jumpa makcik hubby kat sini
mmg tau makcik hubby ni nak gi sini tp mana la tau dia nak pegi bila kan
alih2 dgr ada org panggil.. lor... leh lak jumpa kan.. hehe...
sembang dalam kete je.. sbb ujan..
 

balik tu singgah jap gak bharat 
kakak echa nak jugak pegang daun teh 

layankan jela

malam baru gerak turun ikut tapah
dgn gelap lagi
mmg gerun tapi sbb byk kete takde la takut sangat kan..

tu jela citernya percutian singkat kami
kalau ada bajet lebih mmg rasa nak stay satu malam kat sini je.



3 comments:

Cho Zila said...

Balik hrjerler yerk... tp ok dah tu.... ikut simpang pulai mmg x hazab cam ikut tapah

hazlina azmi said...

CH..lama tak pergi sini//syoknye...:)..blogwalking..jemput ke blog saya
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Zura@Iwan said...

ala...
jeles la..
dh 2thn kot tk terjah CH..
inshaAllah irfan bsr nnti lah pergi..hehe