♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, December 17, 2013

short trip IPOH dan CAMERON HIGHLANDS part 2

Malam di ipoh. time nak kuar jam 8 malam elok je tak ujan. dah sesiap gugel port makan yg best. nak try nasi ganja boleh pulak tak jumpa time tu. tgk ramai rekemen try nasi vanggey. ok.. kite pasang waze. okeh. kejap je dah jumpa. kan ada isu pasal restoran ni kan. tapi, lantakla. dah bukak tu kiranya dah takde apa la kan. tehehe..



nasi kandar vanggey
kira okla sbb kiter ni mmg suka kari makan dgn ayam goreng

perut tgh lapar
laju je abis


perut dah kenyang moh kite balik hotel
nak jalan tgk lampu ala icity
dan tak sabo nak landing kat katil


ni kat lobi hotel

tula anak-anak ni time suh makan puye la susah
dah balik hotel ngadu lapo
tapi dah tau dah anak-anak ni nak makan apa
makanan wajib kalau tido hotel
maggi cup


tgkla tu. kalau makan maggi ni beriya je makan
siap hirup-hirup lagik


malam tu ujan
tak dapat nak layan tgk lampu kat luar tu

tgk dari tingkap bilik jela
cantikkk..


esok paginya, awal dah bangun sbb nak breakfast. anak-anak pulak tak sabar nak mandi kolam lagik. ala.. kiter makan dulu kang mama yek. menu kat situ leh tahan banyak jugak. macam-macam ada. nasi lemak, kari ayam.. nak rasa sume. kiter laki bini mmg suka makan. rugi la kalau tak rasa sume.





selfie..

perut dah kenyang terus naik tingkat 5 nak mandi kolam pulak



ayna suka bangat kamu yeh..

kejap je mandi
moh naik bilik sesiap nak balik
jenjalan mana-mana pulak 




pas mandi sambung makan lagi
mmg biasanya kalau mkn breakfast kat hotel tapau makan.. opss..
letak kat tisu camtu.. heheww.. tau dah dorg akan lapar balik pas mandi kolam
time breakfast mana makan sangat..
korg pun ada tak wat camni?


aqil bulat mama
geram dgn ini budak
 


erkk... ada lak benda alah ni
timbang berat ke kakak echa?
eeeiii...  mama mencik tau
leh nangis tgk angka yg kuar kat situ.. huhuhu


auuuucakk!!

 


dah siap nak check out dah
kol 12 ngam-ngam jugak we oll check out

pas check out je nak carik makan lagi
sebenarnya dah kenyang pun
tapi sebab rasa sayang je nak tinggalkan ipoh ni kalau tak rasa makanan yg ada kat situ

kami ke gerai popiah yg femes kat situ tp tutup pulak
carik-carik restoran nasi ganja baru la jumpa..

padahal malam tadi dah berulang alik kat depan restoran ni
manala bajet dia guna signboard ni kan..

 was-was nak masuk
tapi tgk dalam tu ramai yg melayu sbb time lunch



hmm.. sedap la jugak
kena gaul telur masin dan sambal tu baru lagi sedap
untungla bini pun kuat makan, takde cerewet-cerewet
 si suami pun hati senang kan.. kan... :)

 next trip..

plannya hubby nak ikut jalan lama ke teluk intan tu, pegi menara condong
tapi, tak jadik
hmmm...
cameron highlands ikut simpang pulai?
macam syok je.. macam best je..

napela tak terpikir dari semalam balik tu nak singgah cameron
kalau tak, awal-awal dah gerak dari ipoh

ni dah kol 3 ptg baru la nak gerak dari ipoh


6 comments:

Zura@Iwan said...

penah gk pegi IPOH
tp tk tpk nk try nasi ganja n nasi vaggey tu..sbb tk brapa sgt mkn nasi mcm ala nasi kandar ni..hehe..

ipoh stay hotel mana ayu?

haihhh geramnya tgk si bulat aqil ni..bam2 sggh..

Mimie_Zatun said...

adik dah bam bam..
tomei betul

Nafira usof said...

ohhh.. tapau pakai tisu eh.. okeh.. nanti nak buat jugak. sebab rugi plak bila anak2 makan sikit jer kat cafe tuh. hehehehe

Cho Zila said...

nasi ganja dulu pemes sesanagrtler... belakang opis akak jer dulu.. tapi dulu kat ipohmmang banyak kedai mamak yang sedap2 dulu ada satu tapi dah tutup...

Kakzakie said...

Bukan anak aje yg seronok mama mereka pun suka juga:)

Sweetmama said...

wah srnok berjalan sambil JJCM w/pun short trip kan..

cantik la view bilik nmpk jgk lampu2 ala2 icity tu..