♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, December 13, 2013

short trip IPOH dan CAMERON HIGHLANDS part 1

Cuti sekolah berbaki 2 minggu lebih je lagi. pening nak bawak jenjalan ke mana. lagi-lagi dgn musim hujan ni. sebenarnya dah apply cuti awal-awal 9 dan 10hb. plan memula nak ke gambang atau cherating. bila dah banjir terus tak jadik ke sana ahad tu mmg taktau lagi nak ke mana. mungkin kalau cuti pun bawak anak-anak gi shopping mall je kot atau tgk wayang ke. pagi isnin pun taye hubby, ada nak pegi mana-mana tak, kalau takde baik kiter keje kan. sayang cuti yg berbaki 12 hari tu. chewah...

pagi isnin konpem balik dgn hubby ada nak pegi mana-mana tak.

dgn musim hujan skrg cuma nak bawak anak jenjalan mmg tak selesa sgt. dgn ada baby kecik lagi. rasa nak tido kat hotel, mandi kolam, jenjalan carik makan. santai-santai. ajak hubby tido kat hotel dkt2 je. nak mandi kolam je pun. dia cakap alang2 tu baik jauh sikit kan. ikut jela. yg bawak dia. kiter ni jadik mem dok belakang je. ke mana u bawak, i follow je.. heheh.

 taknak pegi yg belah selatan sbb dah slalu sgt lalu highway tu. berlagaknya..

so, kiter pegi arah utara jela. amacam? ok? taknak arr jejauh sbb nanti u ngantuk. mata tu kang terkebil-kebil je. mencik tau. kesian i tengok.. kiter pegi yg dkt sikit jela. dkt tak dekat 2 jam jugak.. huhu.. we oll decide nak ke ipoh, perak.

kalut kemas barang, beg, sume la. bawak 1 beg je baju pun ngam-ngam sbb 1 malam je pun.

kol 1 lebih pas zuhur baru gerak dari gombak. makan dulu kat restoran nasi ayam baru gerak.


dalam kete beriya je ayna tu bkn main suka dia kalau kata nak jenjalan tido hotel


sampai kat ipoh kol 3 lebih
terus carik hotel
Kinta Riverfront Hotel
time ni khidmat waze amat berjasa 
kejap je dah jumpa

ngam-ngam leh check in
ada jugak bilik kosong sbb time dtg skali tu ada geng-geng yg nak berkursus kat situ

tau hotel dari kakak opis yg rekemen
cantik sini sbb depan tu sungai kinta
malam-malam cam icity
penuh lampu-lampu
tapi rugi tak dapat jenjalan kat luar malam tu sbb hujan 
dah penat sgt pun

hotel ni tak mahal sgt
dapat harga rm190 dari harga asal sbb 10% disc gomen rate
kata nak ada kolam kan

murah sbb hotel dia besar 
breakfast pun banyak makanan..suka..suka..



ada bath tub so anak-anak pas mandi pool leh sambung mandi air panas kat bath tub 
suka sbb sambil baring kat katil leh tgk bebudak tu kat bath tub


view dr bilik kami di tingkat 11


yg belah dewasa sana tu cam best je
malu lak kalau mandi leh nampak badan kita.. hehe




seronoknya tgk dorg mandi
kiter malas nak mandi kalau ada baby ni
tunggu dah besar skit baru terjun skali
kang nak uruskan dia, uruskan diri sendiri lagi



tu diaa...
memula kan bagi si kecik tu kaki dia main air je
tapi, makin lama makin melonjak-lonjak dia cam nak turun skali

tu yg papa dia kasi rendam tu

 

10 minit je bagi rendam
pastu terus tukar baju
air sejuk sgt sbb baru pas ujan


mandi kejap je pun
sbb dah ujan
anak-anak sambung mandi kat bath tub pulak

malam tu jenjalan carik makan pulak
nasi kandar.. nasi kandar...
 


3 comments:

Nafira usof said...

bestnyeee..
sonok lah anak2 dlm berendam yer. :)

Cho Zila said...

hotel akak kalau nak tidur ipoh nanti... nampakpun besar dan yang penting ada pool...
jalan2ler pusing ipoh.. posing2 kat padang poloker, taman seenivasagam, Gunung Lang, ipoh paradeker,kalau hari pagi ahad ada orang jual2 rasanya sampai hotelni...

Sweetmama said...

cantik hotelnya..

ayna sama la mcm anak eija, zaquan cukup srnok kalau kata nak tido hotel n mmg dia akan terbyg swimming pool kalau tido hotel..hehe