♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, August 19, 2013

Raya 2013 Yeayyyy Duit Raya!!!

Raya tahun ni dalam keadaan masih lagi hari berpantang sbb lom cukup 44 hari. Dah 41 hari. tp sebenarnya takdela berpantang sgt pun. cuma makan minum je yg masih ada yg tak makan dan minum. segan gak nak balik kampung sebenarnya sbb masih dalam ari berpantang dah jenjalan. paham2 jela kalau orang2 tua kalau belum cukup abis pantang mana nya nak bagi kuar umah. ni pegi beraya pun ada yg bertanya dan siap cakap lagi pantang dah berjalan-jalan. adehh.... camne nak jawab ekk.. ikutla diri memasing. mak pun xkisah. 

Makan minum ttp control jugak takde la nak balun sume. Kuar tu tgkla kat mana jugak. time dalam hari pun dah kuar ulang alik gi klinik. lagi lak aqil kena jaundis. so, dalam umur 10 hari dah 4 ke 5 kali gi klinik. 20 hari gi check up klinik. umur 30 hari gi klinik. pantang takleh kuar, nape misi x datang umah je. kat klinik pulak tunggu turn puyela lama. naik lenguh dukung baby sampai lenguh satu badan. 

Emosi lak tetiba.. 

Ikutkan risau jugak nak balik kampung sbb ada baby kecik ni. risau dia meragam je memalam. kang ganggu lak orang nak tido. alhamdulillah, baby aqil sgt baik. nangis pun kejap-kejap je sbb nak susu. sian kat hubby dan anak-anak kalau xbalik kampung.  

Lepas abis sesi bergambar ada sesi bagi duit raya. yg anak-anak sedara dah besar beranak pinak pun dapat duit raya daripada makcik pakcik tersayang. eceeeeeh.. terus kata tersayang yer.. 

saja suka-suka. banyak membantu lagi-lagi kami yg tgh nak stabilkan ekonomi keluarga ni. dapat la top up duit minyak, top up bayar duit kete.. heheh. duit anak-anak takleh kacau. tu utk simpanan dorg.

time beratur nak collect duit raya mmg kecoh. seronok.. rasa umur macam 3 tahun jek. kanak-kanak riang ria. tp, tak dapat join beratur tahun ni sbb ada baby. penat nak beratur. echa dah beratur dgn sepupu pakcik makcik baya dia, ayna lak beratur dgn mak ucu dia. pass kat hubby la yg dok tepi amikkan. biler dapat je kat ayna kena terus amik kang ntah mana-mana sampul duit raya tu. echa pandai dah kumpul dalam handbag dia, pastu baru bagi mamanya simpan.


kakak Echa di pagi raya


ayna dgn mak ucu kesayangan


jejaka-jejaka terhangat
opss ada yg dah kawin tuu


ni makcik-makcik belah hubby
cantik bergaya kan
mmg dorg ni sume kaki posing
hp camera xlepas kat tangan
kena hati-hati dgn lensa kamera dorg ni
ala-ala mamarazi dah
letih mak jemah!!


papa dgn aqil


anak sedara, Zara Alisha dgn papa aril


adik-adik ipar yg comel bergigi besi



tu mak mertua kita

acara duit raya
beratur amik duit raya... mmg kecoh..



pandai ayna masuk sampul dalam beg dia
pastu kena amik kang ntah mana-mana dia letak


ecececehhh... ni je dapat beratur sbb MIL yang bagi
saaaaaaayyyaaaaaaannngggg makk
ahaksss... amboi mentangla dapat duit raya yek




ayna nak duit raya 2 hinggit!!!!
pleaseeee


time kasih bagi duit raya kat ayna tau

rehat kejap sebelum ke acara beraya umah family belah FIL. penuhla aktiviti ktorg raya pertama tu. penat tp seronok. malam tu ada berbbq. makan..makan.. dan makan...




6 comments:

Normi Nieza said...

cantik peplum aina..:)

Normi Nieza said...

cantik peplum aina..:)

QueeN TerataI said...

cantik baju echa dgn ayna.. biasalah ayu.. bab2 pntang ni org tua mmg strictkan,.. tp utk kebaikan gak tu.. kalo queen mmg x dptla nk beraya. org duk beraya awak duk rumah jela.. & confirm xdelah balik kgnya.. hehehe

Cho Zila said...

syioknyer ..meriahjer hari rayanyer...
duit raya budak2 memang akak akan simpan walaupoun diaorang ada hand bag sendiri.. tinggalkan sikitjer kot idak memang entah kemanalah diaorang letakakn..

Sweetmama said...

beshnye yg dewasa pun dpt wit raya jgk ye..

comlnye ayna wat muka minta wit raya..

Mama Miraki said...

Dakulah makcik kesayangan tu kan..hihihihi