♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, June 19, 2013

takutnya..... 36weeks..

Seperti biasa nak jugak hapdet citer check up. sementara ada citer kan. kang takde citer, mmg terbiar jela umah kiter ni, hikhik.

Tadi check up utk 36 weeks. oh my! dah 36weeks dah. tuan puye badan pun tak caya dah sarat benar rupanya. baru terasa nak mencomelkan diri lagi. tak puas nak belai perut-perut yg comey menggunung dan berombak2 biler tendangan si baby kecik ni.. haishhh.. tinggal menghitung hari je. orang lain menghitung hari nak puasa, yg kiter ni menghitung ari nak beranak.  pheww.

rutin tiap malam kakak dan adik... menyapu minyak kat perut mamanya ni. kakak Echa mmg suka sgt. pantang kalau mamanya ni baring, mesti dia akan amik minyak baby or minyak kelapa nak sapu kat perut mama. dia dah paham ada adik dalam perut mama ni. siap borak2 lagi taye "adik.. adik.. kol baper adik nak kuar?.. aik.. leh lak taye camtu.

ayna lak terlalu kecik nak tau apa ada dalam perut mamanya ni. tp mmg cakap dgn dia yg dalam perut mama ni adik ayna. dalam perut mama ada baby. dia terus kiss perut. alahai.. anak-anak... wat mama touching je.

tadi check up, berat naik 2 kilo. jadik merah. pelik gak sbb pose 2 ari takkan leh naik kan? rupanya misi tu cakap arini yg dtg sume naik. so, penimbang tu yg salah.. 

ingatkan tak kena cucuk amik darah sbb 2 minggu lepas dah cucuk. rupanya kena cucuk gak sbb dah cukup bulan pun kena check darah. 

minggu dpn dah start check selang seminggu. 

#berdebar-debar, takut, risau sume ada#



13 comments:

Mira Adzlia said...

wah..jap je kan kak dah 36 mggu....mdh2an semua slmt nnti ;)

lia said...

InsyaAllah semoga smua d permudahkan... amin...

Normi Nieza said...

moga smuanya selamat...aamiin

Kesuma Angsana said...

moga dipermudahkan terus yer

Nafira usof said...

sekejap jer masa berlalu kan~
take care k..
moga semuanye di permudahkan~

Kakzakie said...

Insya-Allah semuanya ok Ayu. Banyakkan doa dan jaga diri sebab dah sarat tu. Kalau kakak semuanya lahir cepat 10-12hari dari due yg doktor bagi tau..

Dulu Echa dan Ayna due tepat tak?

QueeN TerataI said...

kalau mengandung ammar dulu 36 weeks dah selamat bersalin.. hehehe moga selamat ye ayu

Zura@Iwan said...

mmg berdebar2 la kan...
kita pon terasa gk ni..hehe..

Lily@MamaZaraZareef said...

X pernah berkesempatan cek yg selang seminggu tu sbb dua2 anak pon kena paksa bersalin awal aka induce gara2 darah tinggi..wuwu..tp kan,peknen bby boy memang senak perut kan. Superaktif perut asyik berombak2 je kena tendang..kekeke

♥ ROS ♥ said...

Jgn tkut2 yer.. Rasai saat tu..sbb nnt rindu plak..hahahha

- AZIE - said...

xlma lagi tu..excitednya..

Riedaffya ibrahim said...

InsyaAllah, semakin dekat ye...semoga dipermudahkan segalanya

Fiza Rahman said...

Kejap jer yer. Smoga semuanya dipermudahkan olehNYA.