♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, June 3, 2013

Family Day Melaka.. Melaka lagi..

Akhirnya sekian lama dirancang jadik gak family day belah hubby . mulanya nak buat bulan mac tp tangguh sbb takut clash dgn date PRU. jadik gak buat pada jumaat lepas sampai ahad semalam. tp ada yg tak dapat join. yg join ni pun dah cukup riuh dan kecoh. kalau sume join mesti lagi seronok.

buat pun dkt2 je. kat melaka. ISMAH BEACH RESORT, PENGKALAN BALAK. yg ni makcik hubby @ mamamiraki yg uruskan.

bulan 3 aritu family day belah kiter. kat melaka gak. mmg melaka gak the best..

ari jumaat kol 11 pagi baru gerak dari Gombak.
  

tu dia beg kami
cuba bawak beg seminima mungkin sbb taknak angkut byk sgt barang
uuppsss.. beg mama dan baby harus kena standby
buku merah jgn lupa
manala tau kan..


mama and kiddo

kira melaka ni kampung i jugakla. hubby pun dah biasa ikut jalan kampung. masuk tol pedas-linggi. lalu kat masjid tanah. bye-bye dari jauh umah pusaka abah yg kosong. sayu...

plan nak gi makan cendol masjid tanah tak jadik sbb uncle tu tutup la pulak. takpe.. esok masih ada..

kol 2.00 ptg dah sampai sana. teruja tgk laut yg berombak-ombak.
 

kami amik 8 bilik walaupun tak sume makcik pakcik yg join. ada la dalam lebih 30 orang kot. aktiviti byk dalam bilik, di luar bilik, di kolam dan di laut dan juga pantai. huhu... kalau mintak pihak resort pakej family day yg betul puye ada la sukaneka. time tu sure lagi seronok.



ni superior room. 
biler dah gabung jadik besar katil tu
seronok ayna leh main lompat-lompat gangnam 


time sampai sini ayna tgk syok tido


bawak siap-siap dolphin ni dari umah
mama papa yg excited meniup
guna alat la
giler nak tiup guna mulut
semput.. hihi...


 lapar.. lapar..
memasing bawak makanan dari umah
penuh meja dgn tupperware yg beraneka warna dan juadah..

kiter bawak apa?
bawak perut je.. ala.. tak larat betul nak masak
ingat nak masak spaghetti tp malam tu tido awal takde la dapat gi beli barang

aci tak sbb MIL dah bawak makanan kira termasuk skali dgn menantu la kan.. hihihi..

 anak-anak tau ada kolam je tak sabar-sabar nak tukar swimming suit
padahal baru kol 3

tgh panas terik



mama dan ayna

kolam ni tak dalam pun
tak mencabar langsung
takleh mama nak tunjuk skill berenang... puii..

utk budak-budak je okla
utk ayna mmg ngam-ngam sampai dagu dia
tak berani nak tinggalkan dia mandi sendiri 

kalau takat pinggang dia mmg mama papa dah leh rileks dok kat meja bawak payung
ni dia nak mandi kena la mama or papa masuk dalam kolam skali

puyela penakut nak gak kena pegang dia
tak macam kakak dia


kakak Echa
gaya harus A






si bambam mama, ayna


aktiviti utk ari pertama cuma mandi kolam je
hubby dan kazen-kazen dia main bola sepak pantai
seronok je tgk

malam tu pun makan lauk yg tengahari puye
ujan pun lebat jadiknya aktiviti yg syok adalah tido.. huhu..


8 comments:

Normi Nieza said...

syoknya g bercuti..:)

QueeN TerataI said...

bestnya bercuti-cuti yer... ramai2 plak tu.. mmg syok sgt tue... amboiii byknya bilik smp 8 yer.. dh mcm banglo da

Nafira usof said...

syoknye wat famili day.. masa tuh lah nak kumpul adik beradik kan~ rindu plak nak wat famili day lagi~ :)

lia said...

bilik nyer besar la... puas hati bawak anak2....

anie said...

hai...
besar da perut u...lama da xjenguk blog..huhu
macam best jer tempat tu..lagi2 kalau buat family daykan...

Mrs Lurve said...

happy family..
bestnya preggy2 mcm nie sempat g bercuti hehehehe

Azizi Jaafar said...

Nk tanya kt sini ada sediakan tempat untuk barbecue tak?? Kalau ada brape Rm ye?

Azizi Jaafar said...

Nk tanya kt sini ada sediakan tempat untuk barbecue tak?? Kalau ada brape Rm ye?