♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, June 5, 2013

Family Day Melaka.. makan-makan..

Hari kedua kat sini, awal pagi dah bangun sbb kesejukan. aircond ni biler siang puyela mcm tak on je. biler malam rasa nak off lak aircond tu. tido bertiga sbb kakak Echa nak tido dgn makcik pakcik baya dia. mmg sombong dgn mama papa dia ni. xpela sayang.. mama papa bagi can 3 hari 2 malam ni.

kat sini ada breakfast tp xdela buffet yg berderet-deret. bagitau no bilik, tunjuk baucer makan, duduk dulu.. nanti dorg serve. memula taktau. gi tgk kat meja buffet tgk apa yg ada. rupanya tu utk group yg wat family day kat situ. huhu...

menu nasi lemak dan kuih sejenis. okla tu. kalau lapar leh makan kat bilik ada macam-macam makanan makcik-makcik bawak. 


makan je apa yg ada



makcik dan pakcik di Muar

pastu Ayna dah sibuk ajak mandi kolam
tukar baju dulu yer nak..

pastu bawak gi main kat pantai
dah ada mainan korek2 syok gak wat istana pasir kan

uihhh... mmg panas berbahang





geng2 laki main bola sepak pantai
hubby bawak bola sepak dari umah
tau nak main dgn kazen2 dia



laut luas membiru



ayna dgn papa
kena gilir2 layan budak ni mandi
bg mama rileks 
 
malam lak plan nak berbbq tak jadik
makan kat luar je reramai
kat situ mmg byk restoran seafood
pilih je yg mana


tgk ayna tu elok je bertenggek kat perut mama dia kan.. 


makan kat restoran ni
mmg sedap

meja panjang utk family kami yg dalam 30 orang








 pas makan terus balik bilik sbb memasing nak kejar tgk bola.. huhu..

agak2 bosan je korg baca dan tgk gambar-gambar ni kan
sbb aktiviti biasa-biasa je
lainla kalau ada sukaneka ke kan

tp, bagi we oll dah cukup enjoy dah
 
 






4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

meriah!

QueeN TerataI said...

mmg bestkan jalan2 ngan family ramai2 ni.. selalunya bab makan-makan la yg plg meriah ye x?

Kakzakie said...

Kakak percaya enjoy tu Ayu sebab kumpul dgn sanak-saudara/adik-beradik dia punya rasa lain...

ibuayu said...

chalet ni dekatnrmh akak..kedai makan tu memang sedap ksn