♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, June 7, 2013

cuti sekolah dah abis.. homework kakak echa jgn lupa!

Jumaat sudah.....

cuti sekolah nak abis. tak bestnya. sbb apa?

jalan sure jem la. kalau 2 minggu ni leh kuar plg lewat pun kol 7.45 pagi sampai opis mesti sblm kol 8.30 pagi. pasni kena kuar cam biasa la kol 7.15. tak bestnya...

satu lagi sbb anak mama kena la sekolah. paham perasaan itu kalau nak kena gi skolah sbb dedulu pun mamanya rasa tak best je biler skolah dah start. huhu.. tp depan anak mesti bersemangat ye tak? kasi semangat kat dia utk gi skolah.

last day skolah sblm cuti dah cek homework dia. ni baru pas print gambar-gambar echa utk tampal kat buku skolah. kena amik gambar pastu print dan tampal dah jadik keje umah mak bapak jugak. ishhh...ishhhh... ishhh...


ni gambar utk adab jaga kebersihan diri
kena la papa amik gambar tgh basuh tangan

ni mmg betul2 puye sbb mmg nak makan tau bkn berlakon pura-pura cobaan..

pakai tudung lagi dalam umah.. huhu..


ni gambar utk adab di meja makan
baca doa makan


pastu gambar tgh study dgn ibubapa

time ni mmg tgh ajar kakak echa iqra
cuma duduk sopan jela..



ni gambar tgh memeluk ibu atau bapa
gambar camni byk je pun sebenarnya.. sbb kakak echa mmg suka peluk mama papa kan.. heheh 

ada lagi gambar kena tampal
tp nak kena godek-godek lu gambar kat hp ni



adik ayna ni tgk papa dia sibuk je amik gambar si kakak dia pun nak posing skali




10 comments:

Kakcik said...

Sekolah dah nak bukak
mak dah mula memekak
malangnya anak-anak buat pekak
terpaksalah mak buat lagak!

duniafana said...

cute.:p

lia said...

dulu2 keje sekolah x pernah dpt special mcm Echa kena buat ni he3

QueeN TerataI said...

alalala.. comelnya kakak echa.. baik & bersopan santun.. lgpun kat sekolah mmg diorg ada belajar practical life kan.. basuh pinggan.. anak Queen kat rumah tu pun sibuk lps mkn nk basuh pinggan sendiri..

byk ke keja sekolah tu? hehehe

Kakzakie said...

Kena gambar betul-betul baru real Ayu. Seronok juga homework macam ini barulah mama/papa pun buat sama:)

ieedaz @ mama_isha said...

Alolooo.. adik & kakak same2 comell..

LiYa HaNiF :: said...

selamat bersekolah kakak echa... :)

~aYu~ said...

@Kakcik hehe.. betul tu..

~aYu~ said...

@lia tula kan lia.. keje umah pun wat sendiri je. ni kena mak ayah join skali lak.. hehe

~aYu~ said...

@Kakzakie tula pasal kak.. mmg ada yg real ada yg kena berlakon balik ni..