♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, June 5, 2013

34 weeks check up.. perut dah ke bawah

Pagi tadi ke klinik lagi utk check up 34 weeks. cepatnya dah 34 weeks kan.. lagi 5 weeks. bajet awal mana la tau baby ni dah tak sabar nak kuar sebelum pose. arini ada personal assistant (PA) kat klinik. slalu time mama check up dia gi school. ni time cuti sekolah leh la dia ikut. bagi la dia tgk betapa susah payahnya mama ni nak membawak baby dalam perut, pastu nak gi toilet cek air kencing, jumpa misi timbang berat, cek tekanan darah, pegi jumpa misi lagi nak cucuk tangan amik darah cek HGB, pastu jalan skit gi makmal kat klinik sebelah. pegi balik kat klinik tu tunggu jumpa misi cek perut. bagi kakak Echa dgr bunyi jantung baby. cuma time jumpa doktor utk scan je kakak Echa dah pegi kat papa dia sbb kelaparan. hehe.. apa puye PA daa..


 kakak Echa yg tak mandi dan gosok gigi
sibuk nak ikut mama cek baby

Check up 34 weeks berat turun 1kg. rasa dah melantak byk sgt makan tp camne leh turun ni. takkan baru pose 2 ari dah turun berat.  ada yang taye nape dah sarat baru nak mengganti pose. abis tu dah kes accident, termengandung.. mmg tak dapat la nak ganti awal-awal.. pasrah..

yg lain ok. jumpa doktor kena tunggu lama skit sbb doktor ada sorg je. yg sorg lagi tu baru bersalin semalam. dah doktor tu sorg pulak tu ramai giler patient nak cek mmg baran je la dia. membebel je. takut kiter nak taye byk-byk.  tp, dia cool je biler cek kiter. scan baby pun lama tak macam scan yg lepas. ala kadar je. tgk kepala baby kat bawah, uri kat atas. dia taye dah tau jantina lom? macam tau2 je kiter nak suh dia tgk lagi. tp dah tgk dia angin tak elok tak berani la kan. dia dah offer tu mmg lelaju jawab nak tau lagi sbb ni scan yg last. jantina pun masih nampak sama macam scan yg lepas. alhamdulillah..

anggaran berat baby 2.2 kg.

kol 11 pagi baru setel. tak penah lama camni. biasa kol 10 pagi dah setel. rasa hati ni cam taknak masuk opis je. tapi, rugi lak sbb boss besar takde. baik masuk.. huahuahua..

*beg mama and baby dah ready. dah masuk sesiap kat kete. tapi still xcomplete lagi.
*nama baby taktau lagi. baru la nak menelaah buku nama Islam. nama yg spare dedulu ada yg kawan dah amik. xsyok lak kalau nama sama. ecehh..








5 comments:

QueeN TerataI said...

eh.. kalo berat kita menurun x lama lg je tu ayu... mana tau lg 2 3 minggu je dia nak kuar dah..

♥ Wina ♥ said...

wahhh dah dekat dah ni..mesti kakak & adik tu tak sabar dah kan?? ehehehe

Nafira usof said...

wahhh.. tak lama dh yer.. moga mama ngan bb sentiasa sihat yer.

Mrs Lurve said...

sy dulukan..smpai baby dh lahir xtau nak letak nama apa hehehehe...smpai ari ke-7 dipermudahkan Allah utk memilih..

Kesuma Angsana said...

moga dipermudahkan semuanyer