♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, May 28, 2013

Setel baju raya.. tema kaler baju raya kami adalah...


lega.. satu benda dah setel. ajak gak hubby gi jalan carik baju raya. gigih sementara larat ni. jumaat cuti wesak day tu awal2 dah ajak hubby gi terjah KL. nak gi SOGO dan jalan TAR. Kakak Echa je ikut. Ayna tak bawak tinggal umah MIL. kalau bawak budak kecik tu mmg takde maknanya nak menyoping. memula gi SOGO. kol 11 dah sampai sana so takde ramai org lagi. terus berdesup gi tingkat department kids. tgk sana-sini tak byk berkenan. alahai.. time mood ada ni xde lak baju yg berkenan. sambar 2/3 helai gak utk kakak echa dan ayna. utk baby, mmg tak byk pilihan kat situ. nanti nak beli kat Manjaku je senang. dah ada beli skit-sikit utk baby tp utk newborn takde lagi. beli pun kat AEON setiawangsa baju yg 3 - 8 mth. kalau pakai time dalam hari mmg besar. nak carik baju baru utk baby dalam 3 pasang camtu. baju kakak-kakak mmg byk tp nak gak la bagi orang baru pakai baju baru. ye tak? huhu..

pastu terus gi NAGOYA takde kain yg berkenan. pastu takde pun staff yg layan. mmg cerewet skit bab-bab kain pasang ni. terus ajak hubby gi JAKEL. kat situ senang sbb ramai staff leh taye. ada gak orang yg rimas kan kalau staff tu asyik ikut je. tp kiter tak kisah. suka je dorg follow sbb leh taye dorg.. dapat gak sambar kain utk wat baju kurung. mama dan anak-anak harusla sedondon kan..


mama dan Echa
penat jalan dgn bawak perut lagi.. bawak plastik bag lagi.. 
tp puas hati sbb setel dah

tema warna kami raya ni? 
hehhehe..

pilihan kain ikut kaler baju melayu yg hubby takde lagi
belek-belek hubby takde warna gold lagi
so pilihla kaler tu
anak-anak lak cam tak best je kalau pakai kaler tu
nampak kusam je kan..
so match kan dgn kaler pink
jadiknya.. tema kaler raya kami tahun ni adalah... gold pink... yeay...


8 comments:

Normi Nieza said...

dah shopping bj raya tu.:)

Fiza Rahman said...

Wah...sakan shopping. Dah lama tak terjah sogo.

Nafira usof said...

wahhh.. masih bertenaga gi shopping ye~

kalo zura masa shopping tuh ok lagi.. cuba dah sampai rumah.. memang kena suh org urut lah jawabnye.. hehehehe

Ratu Hatiku said...

Senang kalau da shopping awl2 kan..xdelah last minit nak membeli.. :D

mama_saly said...

wah bestny dah shoping awal2 bju raya..hehe..senang la kan.nnti sy pun kena stnby awal2 lah..:)

adianiez AIDA said...

Gold pink? Wah menarik!!!

Anonymous said...

You're so awesome! I don't believe I've read a single thing like that
before. So nice to discover somebody with original
thoughts on this subject. Really.. thanks for
starting this up. This website is one thing that is
required on the web, someone with a little originality!


Look into my site: Las Vegas Appliance Service

Anonymous said...

Marvelous, what a web site it is! This blog provides
helpful facts to us, keep it up.

my webpage ... social media platforms for business