♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, May 13, 2013

Rezeki baby..

kata orang.. mmg rezeki baby dalam perut ni. camni... skrg ni kat opis ramai geng-geng yang dapat interview SPA. yg kiter ni mmg tak check emel pun sbb tak sempat renew pun. ada daftar untuk mohon baru tapi tak hantar sbb tang kat pendidikan SPM lupa result pulak. so, kiter save je mmg tak hantar pun. bila memasing dapat interview terusla rasa rugi. napela aku tak hantar je aritu. haishhh.. mmg rasa rugi betul. xdela nak check kat SPA pun. bila org taye, aku cakap je tak kemaskini borang SPA pun. xde rezeki tahun ni. tahun dpn harap dapatla. lagipun dgn perut memboyot camni tak syok lak nak gi interview. ayat sedapkan hati.. 

sabtu lepas tgh basuh baju baby, hubby masuk umah terus cakap ada surat temuduga SPA. aikk.. betul ke ni? ingat dia gurau je. alih tgk mmg betul. kiter pun dapat interview tu jugak la... lagi 2 minggu pulak tu. alamak.. mmg tak ready apa-apa pun walaupun still ada masa nak study. sbb terkejut leh dapat interview tu gak. yela kan.. orang yg interview bulan 6 pun dah dapat surat panggilan. 

ari interview tu mmg dah apply cuti sbb nak jaga anak-anak. takde org jaga sbb MIL dan hubby gi perlis nak antar SIL yg dapat matriks perlis. mmg tak ikut sbb dah sarat ni rasa cam tak larat je nak jalan jauh-jauh. tp, dah dapat interview ni nak kena mintak tolong mak sendiri jaga anak-anak la..

itula namanya rezeki baby kan..

alhamdulillah..

rupanya cek kat SPA tempoh sah pendaftaran SPA 5 tahun. selama ni dok ingat setahun je.

3 comments:

Mooniqueen said...

Good luck.. MQ dah lame xdapat panggilan SPA...

~aYu~ said...

@Mooniqueen tq.. berdebar gak ni..

mummY daniSha said...

sy pun..sgt berharaplaa dapat..gud luck!