♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, May 6, 2013

Nak tunjuk gak jari tanda undi.. huhu..

waaaa.. lemau giler arini... syoknya pada yg cuti tu. bestnya sbb jalan pun tak jem. pagi tadi tido kol 1 pagi sbb nak tgk result puye pasal. pastu tertido, pastu jaga balik. excited la nak tgk sbb mengundi kan.

semalam dapat gak mengundi utk kali kedua. kol 9 pagi dah gi dewan nak mengundi  dgn abang dan mak. Hubby jaga anak-anak sbb hubby mengundi tempat lain. dah start enjin kete nak gi sana. alih ada kete shuttle lalu. terus arr naik. xyah pikir nak carik parking kat sana nanti.

sampai sana puyela ramai orang. dah risau camne la nanti. mak dah sure la dapat saluran utk warga emas. yg kiter yg preggy ni tak tau lagi.

sbb lupa nak bawak yg slip yg ada no saluran kenala beratur dulu cek daftar pemilih. mak dapat saluran 1 mmg utk warga emas la. tak ramai pun. yg kiter ni petugas tu tau kiter preggy tp tetap dapat saluran 5 utk orang muda. adoyai.. panjangnya beratur. tgh panas lak tu. ada member sekolah yg tgh preggy gak pun gigih beratur.

cakap dgn abang yg kiter ni dapat saluran 5, apa lagi terus melenting abang kiter tu. dia ni mmg suka wat kecoh. terus dia nak jumpa petugas kat situ. alahai.. kecohnya abangku ni.. huhu.. dah sume yg beratur depan tu suh kiter ni ke depan. rupanya leh potong queue tp kena bgtau kt abang polis tu la. akhirnya, dapat gak mengundi dgn mudah dan pantas... hehehe... ;p

semalam wall FB penuh dgn gambar jari memasing. termasukla kiter gak..


tapi jari kite calit sebaris je tak macam org lain penuh satu kuku
dia calit depan belakang
sampai sekarang tak ilang lagi
dah basuh dgn sabun, basuh yak ayna, basuh pinggan still ada lagi..

balik pun naik kete shuttle je. seronoknya je rasa kemeriahan PRU kali ni.

pastu balik umah turn hubby lak gi mengundi..

tahniah BN kerana mengekalkan kejayaan membentuk kerajaan.




1 comment:

Sweetmama said...

owhh igtkan standart calitan di jari tu, eijanye jari calit penuh kat ats tp belakang xde, ada opismate ni kena calit mcm pakai inai penuh depan belakang..

itulah kan kali ni mcm terasa betul kemeriahannya..