♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, May 16, 2013

Hadiah utk teacher tahun ni

Topik utama hari ini adalah "Selamat Hari Guru".. hehe.. biler hari guru je yg sibuk mesti la parent. nak kena kuar beli hadiah utk cikgu, nak kena pikir nak bawak apa gi school. macam we oll malam tadi, sampai umah je anak dara dah sibuk ajak gi kedai nak beli hadiah utk teacher dia. papa nak layan bola pun xsenang. pegi la mencarik gak. tak jumpa yg berkenan. baru teringat kat umah ada banyak kain ela yg xtempah lagi. bagi teacher kain jela leh teacher wat baju raya. lastnya beli paper bag je taruk kain dalam tu. senang.... settle..

makanan pun belikan kek pisang je. tak jadik nak wat agar-agar milo sbb mamanya dah penat.


pastu wat kad utk teacher
yg depan tu mama tulis
yg wish utk teacher dia belah dalam echa tulis
tp mamanya kena tulis dulu, dia tiru je.. heheh
jadikla kan...

#tiap kali hari guru mesti rasa menyesal napela tak amik cikgu dulu. best woo dapat hadiah banyak-banyak. satu lagi biler gaji naik, mmg terasa la. padahal kecik2 cita2 nak jadik cikgu. abis buku-buku kat umah jadik mangsa sign, tanda right, berbintang-bintang, pastu siap ada ruang "sila jumpa saya!!'. mmg pengaruh cikgu betul time tu. ahahaha.








10 comments:

abghani said...

tiada kejayaan tanpa guru

~aYu~ said...

@abghani betul tu. kiter juga dalah guru pada anak-anak kiter.

Nafira usof said...

zura pon rasa nyesal x amik guru dulu.. ahahaha.
tapi tak tau lah layak ke tak..:))

Normi Nieza said...

selamat hr guru..

lizz said...

selamat hari guru..ah betul dulu kemain taknak jadik cikgu...sekarang cam menyesal lakkan...

Zura@Iwan said...

hari guru ibu bapa pun sibuk beli hadiah yer...utk anak2 kan..hehe

QueeN TerataI said...

byk jasa guru kan.. pe salhnya bg hadiah tanda penghargaan...

Noli@Ibu Wafa said...

tetiba rasa best jadik cikgu..nak jadi cikgu jgk!!..haha

Rosidah Binti Muhamad said...

erm..senang jer hadiah nyer...selamat hari guru..

LiYa HaNiF :: said...

Hihihi tu ler kan.... nyesal tk ambik jd cikgu dulu.. :D