♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, May 10, 2013

check up 30 weeks

Rabu lepas gi klinik check up 30 weeks. puyela ramai orang aritu. selalunya dapat no giliran mesti bawah 10. ni datang dapat no 19. lama la kena tunggu turn. cek air kencing normal. Berat naik sikit 1kg je. patutnya tiap bulan kena naik 2kg. tp kali ni misi tak bising pulak. HB 11.4. kira atas dari border skit. kalau tak time preggy mesti HB low. jumpa misi macam biasa. cek tinggi rahim. cek jantung baby. dah kena start check up 2 minggu. dah kena start kira gerak baby. bab tu yg tak rajin tu.. 

pastu jumpa doktor utk scan. mmg dah tau 7 bulan baru scan. tau jela klinik kerajaan mana nak scan sgt. pastu scan pun cincai je. cek ukur lilit kepala baby. cek kedudukan uri. dah setel...

kiter lak taye kat doktor tu. err.... doktor. tak nampak ke jantina baby?

dia taye kiter balik. nak tau ke?

mestila nak tau. saspen ni..

dia kata nampak. pastu taye anak sebelum ni apa?

kiter cakap la dah ada dua gegirl.

hmmmm.... (alamak, doktor ni buat aku lagi saspen daa...)

korg pun nak tau gak kan baby apa dalam perut ni..

actually ni scan kedua kiter. 2 minggu lepas pun ada wat scan gak kat pakar klinik swasta.
 
nantila kiter bagitau next entry. chewahhh.

#cepatnya rasa preggy kali ni. 10 weeks to go....







4 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah.. Dah tak lama tu, seronoklah nanti.. Sekarang ni kalau pergi swasta atau kerajaan pun sama je orangnya ramai.. Heran betul

Nafira usof said...

x sabar nak tau bb ape~
moga kali nih dapat boy plak..:)

Mimie_Zatun said...

ala..
suprise la pulak gender baby ni..
hehe

Fiza Rahman said...

Kejap jer dah 7 bulan yer.

Alaaa...kita tak sabar bak tau jantina bb ni ☺☺