♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, April 10, 2013

Check up 26 weeks

Tadi ada appointment klinik utk check up 6 bulan. arini best sbb tak tension sgt. tunggu pun xlama. padahal datang cam biasa dapat no. 5. Abis pun awal. mungkin ramai xbangun tido lagi kot.. misi pun gelak2 je sbb tak ramai patient. bergumbira dorg yek. cer tgk nanti kol 10 lebih sure ramai dtg berduyun2. hihi..

arini cam biasa cek air kencing, timbang berat dan cek BP dan HB. wahh.. kalau tak HB mesti kurang. arini cantik lak bacaan dia. cuma berat badanku jadi isu la pulak. misi kata berat naik lebih 2 kg. haishhh... bukan bulan lepas penimbang berat tu yg problem ke?

pastu kena refer doktor. cek doktor dia kata ok je. takde masalah pun. time awal-awal preggy berat 61 kg pastu dah 6 bulan ni berat 67kg. okla tu.. siap cakap lagi kat doktor yg preggy kali ni rasa badan ringan je, makan pun xbyk sgt. ramai yg tegur kata badan tak naik. perut je ke depan. stil slim lagi.. ahaks... doktor kata takde apa masalah. 

scan utk klinik kerajaan bulan depan sbb 28 weeks baru scan. cuma hubby sibuk je ajak gi scan nak skodeng baby kat dalam perut ni. alahai.. sama je.. hati ni meronta-ronta je nak tgk anak yg aktif je menendang ni. minggu dpn baru nak scan kat GMC. harap baby takde apa masalah. amin...

*nak mintak hubby belikan durian sbb lama dah tahan makan sbb nak check up puye pasal. time musim durian dulu baru je confirm preggy idakla berani nak makan byk. nak ajak minum teh tarik jugak.. sbb pantang minum air ni seminggu.. kihkihkih..


2 comments:

Mooniqueen said...

oklah naik xbanyak nanti senang nak kurus..ada kawan berat time mengandung naik 8kg je tapi berat baby still ok..3.3kg lagi ;)

nita said...

boleh jadi ganglah kite, tapi saya dah masuk 27 minggu.. baru jer buat detail scan kat GH.. seronokkan dapat skodeng baby dalam perut..