♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, March 7, 2013

Check up 5 bulan

Semalam ada check up utk 5 bulan. Awal-awal lagi dah gi klinik nak settle cepat puye pasal. Paham jelakan klinik kerajaan. Biler dah sampai dapat no 11. ada lagi yg awal. okla tu. gi breakfast dulu. dah tau ada check up ni dua minggu control minum air teh tarik yg mmg faveret, nescafe, teh o.. sume yg berkaitan dgnnya la. just minum milo je. takut beb.. bulan lepas dah kantoi kencing kotor sikit. tp, tak teruk sgt. patutla kepala pening je. tak pasal2 kena gi wat ujian kat makmal, jumpa doktor lagi, byk benda kena wat, kena bebel lagi. hihik.. dah nak masuk anak ketiga ni baru tau camne kencing kotor tu. sebelum ni mmg tak penah kena pun. 

Makan antibiotik sampai abis dan minum ubat yg doktor bagi. bykkan minum air masak. alhamdulillah cek semalam air kencing normal. Phewww lega. kalau tak, kena repeat gi makmal balik cek air kencing.

Berat pulak naik mendadak. gila tu naik sampai 4 kg dalam sebulan. kalau bulan lepas turun 1kg. bulan ni naik la pulak 4kg. tp misi tu kata mmg penimbang rosak sikit.

Pastu kena amik darah cek HB. HB turun la pulak. bulan lepas 12.8 bulan ni 10.5 je. 

Huhu.. tu je pasal semalam.. bulan depan check up lagi jumpa doktor pulak..


11 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

erks..berat saya jugak tak naik-naik..

AdanyaKauUntukku said...

sernok tengok orang update pasai pregnant...

enjoy the 40 weeks journey dik

Mooniqueen said...

tu sebab preggy no2 ni malas nak check kt kk.. banyak benor procedure dia.. tp MQ agreed elok pun gitu.. diorg monitor kite betul2.. sbb 1st dulu MQ check kt kk jugak.. sbb kali ni xlarat nak tgu lelama..

Cho Zila said...

pi jumpa doktor akak takut... sebab banyak masalah masa mengandung...

jaja_NorLiza said...

best nye moment time preggy ni....rindu!!!

Mama Janet said...

sape jaga baby nanti.kalau MIL tentu x larat kan..3 orang

Nafira usof said...

masa peknen kan delisha.. zura sangat2 suka minum air masak.. rasa air masak tuh cam manisss jer.. dan kelebihan nye.. air kencing x pernah kotor sepanjang peknen.. walaupon BP naik.. hehehehe.. so minum lah air masak banyak2..

lieyalatif said...

Rindu plak nak pi checkup pregnant hihihi

Lieya dulu kalo preggy mmg problem hb...asek2 7-8 x naik2...lagi teruk tau sob sob sob

Anonymous said...

Hi there i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i
read this post i thought i could also create comment due
to this brilliant article.

Review my web-site - on line blackjack for money

Anonymous said...

Everyone loves it whenever people come together and share
opinions. Great blog, keep it up!

Here is my blog online stock trading newsletter

Mrs Lurve said...

berat naik smpai 4kg? xkena minum air gula ke?