♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, February 13, 2013

Permulaan Cuti-Cuti 2013 - Langkawi : Part 6

Cepat-cepat nak abiskan citer pasal langkawi ni.. lelama tinggal jadik malas nak abiskan. sebelum hilang ingatan.

pas gi BIRD PARADISE.. awal lagi time tu. baru kol 2 ptg. nak gi shopping kat Kuah dgn cuaca panas membahang sangat la tak syok.


we oll laki bini ni kan cuma teringin nak naik bot gi Mangrove Tour je. dah penah pegi skali dgn hubby. mmg best ler. naik bot, tgk pulau, tgk helang makan, masuk gua kelawar, gi kolam ikan. nak pegi time last visit tak dapat nak bawak echa naik bot sbb time tu bertiga je. rugi la nak bayar mahal RM250 utk 1 bot kan.

so, kali ni mmg nak sgt naik bot bwk anak-anak. kalau ramai-ramai naik 1 bot takdela terasa sgt rm250 tu.

nasib baikla sume nak ikut naik bot. 

dapat RM250 utk sejam. okla sejam. lelama buang masa kat situ lak kan. maximum 8 org tapi sbb kami 9 org dewasa 2 kanak-kanak, boleh jela.




tu abg yg uruskan we oll


best..best..
naik bot..
suka naik bot ni

time naik bot ni, aku preggy 3 bulan lebih
alhamdulillah xde apa-apa

kalau preggy sebelum ni mmg xberani nak naik kalau kandungan awal lagi 
sbb awal mengandung dah ada kuar darah

kandungan kali ni alhamdulillah xde kuar darah
tu yg berani naik tu

lagipun kalau mangrove ni takdela sampai laut tgh pun
kat muara-muara jela

 








kt situ ada signboard jgn guna flash
memula baik la sgt suluh lampu la kalau nak amik gambar

lastnya guna jela flash
kelawar kat situ pun dah biasa kan..









yg ni part mencabar.. hihi






gi kolam ikan
yg ni best sbb dpt tgk ikan besar



suka anak-anak biler abang bot ni bawak laju
rambut terbang..
leh rasa angin..

sambil cakap "aaaaaaaaaaaaaaaaaaa".. hihi





ikan buntal



hubby pun try bagi makan ikan pari






bagi burung helang makan






batu bentuk muka orang
nampak x cam muka orang?








yg ni namanya pulau kasut sbb bentuk cam kasut..

Dah abis sesi naik bot.. mmg-best.. kalau gi sini, jgn lupa try mangrove ni. xkan nak shopping je kan..

sbb xpegi tempat lain, kat sini ada link time we oll pegi awal tahun 2011 dulu.

time ni pegi preggy ayna 6 bulan..




3 comments:

QueeN TerataI said...

gigihnya wat entri sambung2 ni yer.. kalau Queen confirm ke laut dah sambungannya.. hehehe mangrove ni blm try lg.. next time bole try..

~aYu~ said...

@QueeN TerataI huhu.. adoii.. ni pun dah nak sampai ke malas dah ni. tak byk sgt bebel. byk letak gambar je.

SumeSakan said...

Wah cecantik pict....riuh mangrove x sempat wat...x pe simpan utk next trip klu ada rezeki g langkawi ag...insyaallah