♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, February 7, 2013

Permulaan Cuti-Cuti 2013 - Langkawi : Part 5

Day 2..

Morning Langkawi..  nyamannya bangun-bangun tido terus dgr bunyi laut.. yela tu leh dgr kan.. bunyi dengkur hubby ada ler.. hihi

syoknya tido malam tu sbb penat sgt. ingatkan nak lepak beromantika dgn hubby kat pantai malam tadi. mesti indah kan dapat berdua-duaan di dalam gelap di pantai bersaksikan bulan dan bintang.

konon nak letak jap anak-anak kat bilik MIL la. bkn slalu kan dapat peluang camni. kalau pegi berempat mmg xdptla nak tinggal anak-anak kat hotel.

tp.. hampeh je..

masuk bilik.. nampak katil melambai-lambai.. cehh..

okla.. program ari kedua we oll..

trip kali ni byk masa sikit sbb xde nak pegi byk tmpt. kalau x, pepagi dah kena beratur kat kabel car kan..

kali ni pegi byk temankan MIL shopping (guna nama MIL lak kan..  ;p)
 
memula gi breakfast lu.. kat hotel malibest tu takde sediakan breakfast tau. tp area situ byk je kedai makan. nak yg western, mamak pun ada..

we oll breakfast kat restoran nasi kandar TOMATO. mmg sedap makan kat sini. makan roti canai dan roti telur.   

ramai je tourist makan kat situ. penuh dgn mat salleh je. mat salleh makan roti telur dan roti canai. terpikir la gak yg dorg ni of coz la nak merasa makanan Malaysian kan. takat makanan western tu dorg tak heran sgt la kot kan..  



time ni rupanya Ayna sembelit
time ni mmg dah potong mood nak jenjalan
alhamdulillah.. pas urut-urut taruk minyak kat perut dia dah ok dah pastu.. LEGA..


roti telur ni mmg mabeles dgn kual dal nya..

SIL ajak gi Bird Paradise. hmm.. yg ni mmg we oll xpenah pegi sbb nampak cam tak best je. takat nak tgk binatang kat KL zoo negara pun ada kan..  we follow jela. sekali best lak!!


alamak.. lupa lak nak sibuk pasal tiket masuk dia.. kat sini mmg aku sentiasa penat. mmg malas nak pikir apa-apa. yg tau anak-anak dan hubby ada dpn mata, hati aku hepi, kaki melangkah ke mana dorg pegi.. tu je kot. yg lain-lain malas tul nak amik tau.. 






bestnya kt sini.. leh bg mkn makan kt haiwan kt situ. beli je makanan kt situ. dalam tu ada mcm2. ada kacang, ada pisang, ada jagung. tgkla haiwan tu leh mkn apa, kite bgla mknan dia.


 




echa suka sgt dapat bg makanan kat haiwan2 kt situ








dah bg tgk haiwan.. bg cuci-cuci mata tgk kristal lak..





 
gambo dgn ular kecik









ayna takut-takut berani bg makan kat kambing


 








hepi je Ayna ni

 
 

 MIL dan FIL merehatkan badan.. huhu..


Next.. MANGROVE TOUR lak.. yg ni best..



 


3 comments:

QueeN TerataI said...

byk kali dah smp langkawi tp sekali pun x pnh pergi ke bird paradise ni... boleh masuk dlm tentatif akan dtg nie.. hehehe

Riedaffya ibrahim said...

wah seronok,,,ayu nmpk tembam la,, sy pon pln nk ke lngkawi bln 3 ni

Mama Janet said...

cerianya warna baju ayna..cam kueh lapis