♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, February 4, 2013

Permulaan Cuti-Cuti 2013 - Langkawi : Part 3

Dalam kete dah terbayang katil yg empuk.. yg plg penting.. nak mandi.. badan pun dah bau masyam sgt dah 
ni..

Entry ni nak tayang uolls gambar bilik je.. saje la tu nak wat byk part kan.... kuikuikui..

3 hari 2 malam kat sini we oll stay kat Malibest Resort.. mmg besttttt.. tu yg wat rasa taknak balik tu..

1 malam RM180.00. mahal la skit sbb cuti umum kan. tu pun utk bilik deluxe brick. nanti tgk camne bilik dia yer.. sbb kat sini ada yg wooden, ada yg atas pokok.. sume lain-lain harga la. nak tau lagi cek arr kat website dia yek..
 



SIL tgh settlekan urusan check in..


jauh-jauh gak bilik dia ni
lenguh kaki nak jalan ni
sambil melicinkan kaki dgn pasir putih yg lembut... chewah..


olalala..
 masuk-masuk je nampak laut
 we oll disambut oleh mat dan minah salleh tu.. huhu..

mmg jamu mata la kat sini..
yg kecik, yg besar.. (jgn taye apa yg kecik besar tu..)


pemilik resort ni suka sayur-sayuran kot
nama bilik kami TIMUN
nama bilik SIL dan hubby ANAK DATAI
nam bilik MIL dan adik-adik ipar  TELUK BELIKIT
klasikkan nama-nama tuh
 

ayna teruja je biler masuk bilik hotel mana-mana
waaaaahhh.... kata Ayna..


katil king.. besar ko..




yg best ada astro
ada kettle
ada peti sejuk


saje la nak tayang gambar bilik air kot ada yg nak tgk kan..
cam aku mmg care bout bilik air.. bersih ke tak..
so far, puas ati ler.. bersih...



ayna yg suka main pasir


ni yg atas pokok puye..
terus ngadap laut..




yg belah kiri tu wooden puye

bagi aku mana-mana pun best sbb tmpt dia mmg best.. ada pantai mestila ada laut kan..
 

ni bilik MIL dan adik-adik ipar
kira bilik family la
besar la..
ada 2 katil queen dan ada bath tub.. 


pose comey sikit.. hihi..
dah mandi wangikan badan
taknak bazirkan masa yg dah dibazirkan time datang tadi
pasal feri delay puye pasal, mmg rosak program skit
tp, xkisahla sgt sbb dah biasa ke sini kan..
 tapi.. still rugi gak tau..

time ni tgh siap nak jenjalan..





12 comments:

umi alya said...

bestnya langkawi

Mama Janet said...

de kolam tak

Lily@MamaZaraZareef said...

kitorng nak ke langkawi lagi dua mgu..ingat nk gak stay kt malibest pntai cenang ni..nampak cntek gile sbb tepi pantai kan. nway,sbb bwk mak skali,so last2 booking apartment kt kuah je sbb nk jimat kos..wuwuwuwu

~aYu~ said...

@umi alya shopping mmg best.. tp nak bwk balik la.. dgn feri lagi.. adoyai.. hihi..

~aYu~ said...

@Mama Janet cik mek.. xde kolam sbb leh terus terjun laut.. lagi syok.. huhu

~aYu~ said...

@Lily@MamaZaraZareeftula memula plan nak tido kat kuah je lastnya tak jadik tido kat sini..

Suraya Baharun said...

bestnye...

Cho Zila said...

akak duk sebelah mali masa gi tahun lepas.. memang bestler sebab bukak pintunampak laut.. ehm anak2 suka sesangat... buat istana pasir tak sudah2..

QueeN TerataI said...

blm pernah stay kat beach tau kalau dtg langkawi.. selalu stay kat pekan kuah tu.. besar juga eh bilik dia kak ayu... syok2... berbaloi gakla dgn harga RM180 tu

LiYa HaNiF :: said...

Syok juga yer g langkawi tido kt beach yer

Nur Lavender said...

kt pantai chenang erk..

♥ Wina ♥ said...

thanks for the info!