♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, February 4, 2013

Permulaan Cuti-Cuti 2013 - Langkawi : Part 2

Alamak.. lama lak amik masa nak sambung citer pasal langkawi ni.  huhu.. cuti lama 3 ari mmg takde masa nak ngadap lappy. suka lagi ngadap tilam dan bantal.. hoho..

Lately ni asyik pening kepala je. taktau la sbb cuaca atau darah tinggi/darah rendah. hubby bising suh check kat klinik..

Walaupun dah seminggu abis percutian langkawi ni tapi still terbayang-bayang keindahan pantai, bunyi laut, kegelian kaki dek pasir putih.. berkejaran di pantai (tipu la tu.. aku sedar diri diri ni dah boyot skitt..)

yg pasti.. jiwa tenang je time tu.. 

okla.. sambung la lagi..

sampai kat jeti Kuala Kedah kol 8 lebih. teus SIL dan hubby beratur beli  tiket feri. Tiket feri ada setiap setengah jam. Harga RM23 utk dewasa.

dapatla kol 9.45 pagi. ok cantikkk.. takdela tunggu lama-lama.. kalau sampai awal leh la jenjalan kat Langkawi dulu. tu kalau la kan.. kalau... nanti aku citer.. 


muka bosan tunggu..


layan si kecik ni jenjalan sbb dia dah boring


time ni x ramai org lagi

makin lama makin penuh seat feri still xnampak bayang




dari hepi jadik STRESS!!

feri delay.. satu jam satu feri.. mmg tul wat sume naik angin..

bayangkan la org ramai ni yg beratur (padahal ada je no seat.. so ikutkan takyah risau kan..)

termasuk la we oll.. dgn angkut beg lagi, aku lak mmg dukung ayna jela.. beratur sesak-sesak siap kena tolak-tolak lagi..

time tu dah dkt kol 10 pagi, feri yg datang utk kol 8 pagi... what???

bkn ada announcement pun.. kenala taye kat tkg jaga pintu masuk tu... grrrrrr.... stresss... penat..


dari dpt duduk dah xde seat
giler puye lama we oll kat situ

kol 12 tgh ada feri dtg.. kali ni reramai terus serbu je masuk.. lantakla kan.. baper lama nak tunggu..

sekali feri datang dkt 4/5 bijik.. dgrnya datang dari Kuala Perlis dan Penang..

stress lagi biler kali ni main masuk je feri yg ada selagi muat. dah tak ikut seat no.. mmg aksi tolak-menolak la..

bayangkanlah sume dah tak sabar nak masuk feri, puyela berebut-rebut nak naik.. please la weii.. 

tiket mahal-mahal tp servis macam apa..

elok lagi sistem bas camni..

hubby mmg masuk dulu la nak settlekan beg-beg we oll.. dahla beg main letak je kat tangga.. 



Dah dapat seat, lega.. fuhhhhh... tarik nafas......

dua jam perjalanan leh la rehat tutup mata..

tp, budak kecik ni taknak dok diam lak.. haihh..


 Dalam feri.. sgt sejuk..

menyejukkan hati yg tgh panas ni..

ada tayang video cina.. sgt tak menarik hati nak tgk..


finally..

sampai gak kat tanah mahsuri.. lega...

cakap dgn hubby, taknak dah naik feri pasni kalau bawak anak-anak.. baikla naik flight..

no ferry selagi sistem cam hampeh je..




pastu tunggu lak kete sewa.. lama gak dkt sejam nak tunggu..

SIL dah book kete awal-awal dari KL lagi..




 dah dapat kete. SIL sewa dua biji kete..

kete nissan sentra dan vios.. memula nak kete Mazda tp dapat kete vios..

hati-hati la kalau dapat org yg handle yg ok, untungla..

kami dah penah kena gak dulu, mintak kete lain, dapat kete lain..

senang dah sampai sana terus carik kete.. ada je merata yg uruskan kete sewa kat situ.

satu lagi dia puye meter minyak mmg takleh caya tau..

dapat je kete terus la isi minyak walaupun lom ada isyarat minyak lagi..

dah kol 3 ptg, mmg elokla kalau nak check in hotel dulu.. tp memasing dah kelaparan..

singgah makan kat tmpt faveret kami kalau ke sini..

kedai makan ni mmg best.. lauk dia mmg berderer-deret sampai nak amik lauk byk2..


tmpt ni la..
kat area Hospital Langkawi..

ok.. tak sabar nak check in bilik..






7 comments:

lia said...

wahhhh seronok la anak2 dapat jalan2 p langkawi...

Mira Adzlia said...

huhu...feri kt lngkawi kene improved lg tu....hihi

Kakzakie said...

Walau dlm keadaan macam tu masih bersyukur juga Ayu sebab anak dara comel dua org tu tak meragam. Rilex je kakak tengok mereka hihi... buat tak tahu aje mereka happy kan dapat jenjalan makan angin.

♥ Wina ♥ said...

ingat lagi masa gi langkawi dulu naik feri jugak..mmg penat dari KL nie..sampai langkawi terus membongkang semua ehehehe

naik flight lagi bagus :)

ok nak tgk hotel lak ehehe..

QueeN TerataI said...

nak menunggu tu yg x bestkan? that y skrg ni nk ke langkawi Queen mmg prefer naik flight ajer..

pasal keta sewa tu pulak so far ejen yg Queen gunakan tu mmg the best. Kereta pun selalu je tiptop.. ada sekali tu minta keta kecik dpt keta beso tp sewa sama je sbb keta kecik yg kami nak tu ada masalah... ;) & paling bestnya kita blm turun flight lg keta dah menunggu.. smp je terus dpt keta.. ;)

Ratu Hatiku said...

bestnya bercuti ramai2..seronokkan :D

mummY daniSha said...

Lama x gi langkawi:-)