♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, February 26, 2013

Family day 2013 Melaka : Singgah Makan Cendol

Alhamdulillah. settle sudah program tahunan familyku. Sebulan planning dapat gak direalisasikan. Tahun lepas di Sungkai, Perak, tahun ni dkt2 je we oll wat kat negeri kelahiran ayahanda.. Melaka. tp tak tido kat rumah peninggalan pun sbb dah lama tinggal kan. tido kat satu resort kat situ. dkt dgn ikan bakar umbai.

Plan berkumpul kat Parameswara Ikan Bakar kol 5 ptg. tp, dah takde wat apa kat umah so nak gerak awal la leh jalan-jalan ikut jalan kampung singgah pekan masjid tanah makan cendol. alih-alih ramai lak rupanya plan sama dgn we oll. 





cendol yg mmg mabeles di Masjid Tanah, Melaka
dedulu kalau balik kampung ayahanda ni mesti singgah makan cendol kat pekan masjid tanah ni







patut makan tengahari dulu baru makan cendol kan.. ni dah makan cendol baru makan tengahari.

we oll makan tengahari kat restoran omak den.


mestila nak makan asam pedas melaka
wuhuu.... happy tummy..

Dah isi perut terus ke resort yg kami nak stay ni..
 

5 comments:

Kesuma Angsana said...

aduhai byk blog yg post tentang cendol ni terliuq sudah !

:: Mrs.Eady :: said...

wahhhh syok nyer!~

Nafira usof said...

bestnye.. ade xtvt tahunan famili cam nih.. nak buat jugak lah nanti~ hehehe

LiYa HaNiF :: said...

cendol..!! baru je makan tadi.. ^_~

Fiza Rahman said...

Alahaiiii...terliur tgk cendol plak.