♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, February 28, 2013

Family day 2013 Melaka : BBQ Nite!

Sambung lagi citer family day.. sukanya kalau dapat kumpul2 satu family ni. haishhh... rasa cam nak selalu je kumpul2 camni.

Awal2 lagi dah plan nak wat BBQ. awal2 pagi sebelum nak gerak gi sini, hubby dah ke pasar nak beli ayam, udang dan kambing. mmg tugas utk marinate bahan BBO diserahkan kat we oll.  Biler dah siap marinate, masuk dalam plastik besar, bubuh ais bebanyak, letak dalam ice box.

Balik je dari makan ikan bakar kat umbai, anak2 sedara dan bapak2 sedara sibuk nak main bola la pulak. adik @ pak usu mmg bawak bola dari umah sbb nak layan anak2 sedara main bola. kat situ ada kawasan lapang leh la main bola.






seronoknya anak dan bapak sedara main bola
mmg berdebu sbb pasir


BBQ niteee..


bahan2 yg dah perap letak dalam ni 

suasana malam kat sana
sgt cantik sbb penuh dgn lampu-lampu

tempat BBQ ni mmg ada kat sini
barang2 cam arang kena bawak sendiri 




berderet2 kete family kami je



dah cam tempat sendiri k
barang penuh giler siap berkotak2 isi barang













celebrate birthday ayahanda dan cucunda skali
kek ni kakak beli kat Bandar Hilir sbb dia ada kursus kat Hatten Hotel
tp nasib la leh larik2 nak join program
 nak beli dari Gombak risau cair
sbb xde peti sejuk kat dalam bilik

salah eja lak jadi Happy Celebration.. lantak arrr









tu abah kiter
kiter dgn kakak2 kiter




 udang, ayam dan kambing bakar yg mmg mabeles (sendiri marinate, sendiri puji) hihi

Byk gilos melantak malam tu. yg laki2 sambung borak kat pondok kat situ. mmg syok. tp byk nyamuk tau. we oll mg dah standby bawak ridsect dan ubat nyamuk. kawasan kampung kannn...


8 comments:

Anonymous said...

Good day! I know this is kinda off topic however I'd figured I'd ask.
Would you be interested in trading links or maybe
guest writing a blog post or vice-versa? My website addresses a lot of the same topics as yours and I feel we
could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free
to send me an e-mail. I look forward to hearing from you!
Excellent blog by the way!

Here is my weblog ... no download slots

Anonymous said...

you're in reality a good webmaster. The site loading pace is amazing. It kind of feels that you are doing any unique trick. Also, The contents are masterpiece. you've done a fantastic process in this matter!


Here is my site :: how to find a nanny job

Nafira usof said...

Ya Allah.. seronoknye dapat kumpul famili cam tuh~
meriah sangat..
menu BBQ tu sungguh menggiurkan..lapar~

SumeSakan said...

Wohooooo bestnya...family day celebration...siap kek bagai....meriah and terbaik..

Masya said...

lama rasanya tak bbq mcm ni dgn family huhuhuhuhu.....

Rozita said...

mesti seronok kan? kami pun ada acara wajib camni setiap tahun..

Rozita said...

mesti seronok kan? kami pun ada acara wajib camni setiap tahun..

Anonymous said...

What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable experience on the topic of unexpected
feelings.

Also visit my web blog :: Las Vegas Frigidaire Repair