♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, February 14, 2013

Cuti 2013 Langkawi - Kedah - Perlis

Pas je ke Langkawi, we oll sambung lagi cuti-cuti. We oll ke Kedah lak. Kalau terus balik kl risau driver ngantuk. bg rehat 1 malam esoknya la baru balik. kalau kat langkawi SIL yang book hotel, kt Kedah ni turn aku lak book hotel. skali book sampai 3 hotel. hehe. aku suka book hotel byk2. kang pilih la mana yg murah. wat pe nak mahal takat nak tido 1 malam je kan. tapi xnak la amik motel atau rumah tumpangan ah tong tuu.. bg la elok mata memandang dan selesa utk kami yg beranak kecik ni.  

sebelum ni we oll penah stay kat hotel Regency. pakai rate gov staff dapatla murah. kali ni nak try hotel lain lak.

we oll menginap di Sentosa Regency Hotel. Ok what.. murah pun murah. bilik pun besar giler.

tak caya murah? harga RM128 utk bilik deluxe katil king. dapat disc rm10 rate gov staff jadik rm118. murah kan.. nanti tgk gambar bilik.




bilik we oll


luas bilik air dia.. leh mandi reramai 4 beranak ni



xde swimming pool pun xpe.. anak-anak layan mandi kat bath tub je


ni bilik family hubby
katil super single + extra bed


 ready nak jalan-jalan carik makan malam



kakak Echa suh amik gambar dia kat sini

malam tu makan serba tak kena
kedai makan yg kami terjah tak sedap rupanya.. kesiannnn..

aku mmg takde mood + ngantuk + penat
sume ada
rasa cam nak balik hotel tido je

hubby lak ajak jenjalan tgk menara alor setar
aku tunggu dalam kete je sbb anak-anak dah tido


snap pic dari dalam kete je  

pagi esoknya awal kami kuar gi breakfast. sbb misi pastu nak ke Padang Besar. makan byk-byk kasi kenyang perut.




makanan tak byk tp sedap-sedap
kira okla dgn harganya


terus check out nak ke Padang Besar pulak
rasa cam nak stay 1 malam lagi kat Perlis je.. huhh




sebelum tu singgah Pekan Rabu




oo..kt langkawi takut nk pegang ular yer
kt sini baru nk pegang.. ntah apa2 la echa ni
beli ular mainan, cam xde mainan lain



ni kat padang besar
panas bahang tul
mmg mls nk jenjalan sgt

klu kt langkawi adik2 ipar xbyk shopping
kt sini bkn main lama menyoping ekkkk



dah nk blk kl..
hooyeehhh..

sawah padi luas terbentang
rasa cam nak stop tepi amik gambar tp cuaca sgt terik mmg takdela nak turun pun


abis dah cuti-cuti awal tahun.. asyik plan nak je jenjalan holiday je. bajet pun cam la ada sgt. tabung holiday nak kena kumpul balik ni..

hmm.. rasa cam nak bwk anak2 gi jln naik flight sblm ada baby baru. ada hikmahnya tak book airasia time zero fare thn lepas sbb kalau book ingat nak gi holiday bulan June cuti sekolah. time tu aku dah sarat membuyung. sure tak lepas puye kan. patutla time nak tekan next tu hati ni cam berat je. rupanya time nk pegi tu aku 8 bulan pregnant. #gulppp#

:)



11 comments:

Nafira usof said...

wahhh.. sonoknye.. berjalan2 ajer..
famili trip mesti meriah kan~

Ratu Hatiku said...

Wah bukan main lagi si echa pose ya.. hihihi...

lia said...

seyes besar bilik tu... puas hati dgn harga, berbaloi2..

perlis... myhometome.... rindu rasa...

Suraya Baharun said...

memang syiok g jalan2 ni kan...memang betul la bilik dia nampak luas...

QueeN TerataI said...

mmg berjalan sakan ye kak ayu.. seronok betul jelajah cuti2 malaysia kali ni yer...

hotel tu yg penting adabath tub dah cukup.. lehberendam dlm tu.. hehehe

Fiza Rahman said...

BEstnya dpt jalan2 dgn family.

MaMa Rey said...

bestnya sekeluarga berjalan2..

terkejut tengok adik pegang ular dibahu tu hehehe..ingatkn betul

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer kalau jln2 dgn family ni !

Rai Ourkizuna said...

Murah jugak kan rate kat situ.. Siap ada bath tub lagi..

Kakzakie said...

Kalau dapat jenjalan berkeluarga seronok apa lagi kalau ada anak-anak jadi dapat saling bantu-membantu.

Puan Mimi said...

eh murahnya rate tu sis, bilik pun besar, ada bath tub lagi, puashati la, nanti kalau pi kedah nak try la book hotel tu