♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, February 28, 2013

Family day 2013 Melaka : BBQ Nite!

Sambung lagi citer family day.. sukanya kalau dapat kumpul2 satu family ni. haishhh... rasa cam nak selalu je kumpul2 camni.

Awal2 lagi dah plan nak wat BBQ. awal2 pagi sebelum nak gerak gi sini, hubby dah ke pasar nak beli ayam, udang dan kambing. mmg tugas utk marinate bahan BBO diserahkan kat we oll.  Biler dah siap marinate, masuk dalam plastik besar, bubuh ais bebanyak, letak dalam ice box.

Balik je dari makan ikan bakar kat umbai, anak2 sedara dan bapak2 sedara sibuk nak main bola la pulak. adik @ pak usu mmg bawak bola dari umah sbb nak layan anak2 sedara main bola. kat situ ada kawasan lapang leh la main bola.






seronoknya anak dan bapak sedara main bola
mmg berdebu sbb pasir


BBQ niteee..


bahan2 yg dah perap letak dalam ni 

suasana malam kat sana
sgt cantik sbb penuh dgn lampu-lampu

tempat BBQ ni mmg ada kat sini
barang2 cam arang kena bawak sendiri 




berderet2 kete family kami je



dah cam tempat sendiri k
barang penuh giler siap berkotak2 isi barang













celebrate birthday ayahanda dan cucunda skali
kek ni kakak beli kat Bandar Hilir sbb dia ada kursus kat Hatten Hotel
tp nasib la leh larik2 nak join program
 nak beli dari Gombak risau cair
sbb xde peti sejuk kat dalam bilik

salah eja lak jadi Happy Celebration.. lantak arrr









tu abah kiter
kiter dgn kakak2 kiter




 udang, ayam dan kambing bakar yg mmg mabeles (sendiri marinate, sendiri puji) hihi

Byk gilos melantak malam tu. yg laki2 sambung borak kat pondok kat situ. mmg syok. tp byk nyamuk tau. we oll mg dah standby bawak ridsect dan ubat nyamuk. kawasan kampung kannn...


pagi-pagi dah mengidam




teringin nak makan nasi dagang dari Isnin lepas
nak gi pasar malam malas la pulak nak carik parking
nasib baikla bini ni mengidam nak makan kalau tak dapat tu tak hentak2 kaki.. tak nangis2...huhu
pagi tadi cakap dgn hubby lagi nak makan nasi dagang
kat area umah we oll ni adala gerai masakan kelantan tp xlalu pun jalan tu kalau nk gi keje
biler dah cakap camtu, hubby pun terpaksala ikut jalan tu nak nasi dagang puye pasal..

thanks hubby ku dapat gak rasa nasi dagang yg sedap dan mantoppp ni..
alhamdulillah


 

Wednesday, February 27, 2013

Family day 2013 Melaka : Makan ikan bakar!

Mmg tujuan utamanya nak makan ikan bakar. Jadi kol 5 ptg dah gerak ke umbai sbb dah janji kat sesaper yg tak sampai lagi jumpa kat situ jek. Awal lagi xdela ramai orang. makanan pun cepat sampai. sambil tunggu mereka pilih2 udang dan ikan, kiter amik gambar.


makan kat sini..


bab pilih2 ikan ni mmg i malas
suka makan je.. hehe


like mom.. like daughter..
kami sama2 cantik kan.. puiiiiiiii


cucunda kepada ayahanda
15 org sumenya tp takde dalam gambar 2 org


udang tepung
sotong tepung xamik gambar sbb dah melantak








my all familyyyy!

Makan kat sini mmg la sedap. Harganya pun tersgt la sedap utk dibayar.. mahal gilos ko.. sekali-sekala wat dek jela. ehh.. macamla kiter yg bayar kan.. huhu..

Dah kenyang, balik resort. Acara malam tu.... BBQ nite... makan..makan..makan.... i likee...






Tuesday, February 26, 2013

Family day 2013 Melaka : Resort!!

Resort yg we oll stay ni mmg agak ke dalam sikit. lalu dulu kat umah-umah org baru la sampai. camne ntah SIL leh tau tempat ni. dia n family penah stay kat sini. We oll berfamily day di Pak Lah Resort kat serkam. kalau dah serkam tu mmg dah dkt2 dgn anjung batu, umbai.. port ikan bakar ler.

Moh layan gambar2 resort tu..

Ada 8 bilik je. cukup2 utk kami sekeluarga. so.. tmpt tu closed utk family we oll. 

tempat tu kami yg puye.. hohoho (suara macam jin ahmad albab)..

Bilik lain2 jenis. ada belah kanan n belah kiri..

4 bilik 1 katil queen ada sinki.

4 bilik lagi 1 katil queen + 1 single bed tp no sinki. we oll kat bilik ni la. takde sinki nak basuh botol susu anak.. no problem leh larik bilik yg ada sinki. hehe

tp, dalam bilik mmg takde peti sejuk and kettle. xde masalah pun sbb kat luar ada pondok yg dah ada kettle siap2. leh masak air kat situ je.




ayna dgn sepupu2 (anak sedara yg dah besar2)


buaian ni betul2 dpn bilik we oll
suka dok sini lepak2 main2 buai..
nyanyi2 dgn ayna



bilik we ollll


wajib amik gambar bilik air kot ada yg nak nengok.. hikkkss
ada water heater
 




ni bilik or umah org yg jaga tempat ni

cantikkan pintu tuuu..
 


ha.. ni bilik yg ada sinki




ada perigi hang tuah.. hihi..

risau kat anak2 je.. mmg tak kasi main2 kat sini





no contact resort ni
nak detail rate kol no ni k
leh gi blog Pak Lah ni >> http://paklah-resort.blogspot.com/