♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, January 31, 2013

Permulaan Cuti-Cuti 2013 - Langkawi : Part 1

ok.. entry pasal cuti-cuti Malaysia bermula......... sekarang.....

gambar puyela byk dkt 300 keping... jenuh nk mengupload kat fb. bosan je tunggu.. sebosan org yg nk nengok tu nanti.. ehh ada ke yg nk tgk tuu? huhu..

Cuti maulud nabi dan thaipusam.. apply cuti jumaat dapatla cuti 5 ari.. wuhuuu... bestnya cuti lelama ni. memula plan dgn hubby nk gi holiday tmpt lain. tup-tup MIL ajak gi Langkawi. bosannya langkawi sbb baru je pegi awal tahun 2011 aritu.. time tu tgh preggy Ayna. yg ni pegi lagi tgh preggy jugak.

1)Masa memula pegi time sekolah rendah
2)pastu masa baru kawin kira honeymoon la (rasanya kakak echa tgh nak jadik kot sbb aku bunting pelamin.. hoho)
3)xlama pastu time preggy Echa 2 bulan
4)pastu time preggy Ayna 6 bulan
5)ni lak preggy lagi 3 bulan.. 

rezeki time pregnant kot asyik gi Langkawi je..

kali ni naik feri sbb pastu nak jenjalan Kedah dan Perlis. Nak ke Penang tak larat dah. 

serius penat giler naik feri dgn adanya budak kecik ni. nak patah pinggang ni. nak pitam pun ada.

disebabkan semangat yang membara, driver2 sepakat gerak kol 12 tgh malam. konon bajet nak sampai Kuala Kedah kol 7 pagi la. dari malam ke terang. aku suka gerak time camni. sejuk pun sejuk.. ngantuk pun ngantuk. hehe.. anak-anak mmg tido jela. tu yg aku suka takdela aku nak melayan dorg ni.

cuti-cuti ni 4 ari 3 malam. tupun dah wat aku pening nak pack baju. risau tak cukup baju. aku mmg tak reti nak bawak baju sikit2 lagi-lagi baju budak. tau jela cepat sgt dah kotor. belum shopping algi dah 2 beg baju, satu beg belakang taruk susu. leceh lak rasa sebab naik feri malas nak angkut barang bebyk.


ni family belah hubby je
9 dewasa 2 budak kecik
kenala naik 2 kete


sebelum perjalanan bermula : muka manyak segar jugak. hubby merangkap driver..


 anak-anak yg tido
mama pun tido gak tp asyik terjaga biler driver dah start tunjuk tanda-tanda ngantuk

senang je nak tau
hubby kalau ngantuk dia akan usap rambut dia byk kali
time tu la aku tak senang duduk

asyik ingatkan dia je berhenti kalau ngantuk
urut-urut blkg dia sementara nak sampai kat RnR..


bwk slow je

sampai kat RnR GURUN kol 6.40 pagi. time ni tukarkan baju anak-anak, solat Subuh, minum-minum bagi segar badan. sebelum acara memenatkan diri nanti kat jeti kuala kedah.. nanti citer pasal apa..


parking kat sini je sebelah skolah
satu ari rm12 kalau tak silap
mahal la compare kalau parking kat dalam jeti tu
tp, dah penuh pun

ala.. tgh semangat nak citer ni tak sedar dah kol 5.30 ptg. sambung lagi la.. mau pulang..

yuhuu... esok wilayah persekutuan cuti... jgn jeles u olls! :)








9 comments:

rohayu osman said...

rezki anak2.. hehehe..

Mira Adzlia said...

asl preknen je gi langkawi..asl g lngkawi je preknen...hihi....best2...lngkawi best sbb cekelat murah..haha

Nafira usof said...

syoknyeeeee... zura tak pernah lagi ke Langkawi.. tingin gak nak ke sana.. harap2 ade lah rezeki nak jejak kaki di sana.. amin~

Nory Zoulkefle said...

wahhh musim org pegi langkawi lah skrg ni....besttt nyer..

QueeN TerataI said...

langkawi yer.. syoknyer... tahun dpn kot plan nak pergi langkawi lg... walau dh byk kali pergi.. tetap nk pegi lagi... hehehe

Fiza Rahman said...

Bestnya. Tak pernah gi langkawi lagi. Mesti banyak borong coklat kan ☺☺

mama ila said...

wah...semua cuti2 malaysia skang nie..hehehe..salam kenal..ila follow sini

Cho Zila said...

syiok gi konvoi yerk.. meriah sikit... mesti banyak barang lerh masuk kereta nanti..

♥ Wina ♥ said...

lamanyeee tak pegi Langkawi..last pegi masa lepas sekolah..ha kan lama tu :)