♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, January 8, 2013

3 month preggy.. Dinner Steambot..

Hai.. hai.. heiiii... ... adoyai napela malas tul nak merapu kat sini ekk. Awal tahun ni banyak benor keje. Arini lak tak baper sihat sbb rasa cam demam je. panas je badan ni dgn tekak yg tak baper best dan hidung yg ada sumbat jugak. Mood makan pun xde sgt. still loya dan muntah. Perut pun dah membuncit sbb dah 3 bulan.. wuhuuu.... xsabar nak tunggu besar dan membulat..

Sabtu malam minggu, dinner tak dirancang. kakak ajak makan steamboat. so calling2 kakak, abang dan adik. mak dan abah pun join gak. kira ni dinner ramai-ramai la. special dinner sbb jarang we oll dapat makan ramai-ramai camni kat luar. 

 

we oll makan kat Rahman Palace
kat taman melati MRR2
belakang SHELL

tmpt ni abang ipar yg suggest sbb kawan dia puye

RM19.90 kira murahla compare dgn other steamboat lain
sbb makanan xbaper banyak sgt tp still puas ati berbaloi dgn harganya

and..

leh makan baper lama korg nak
kalau tempat lain dah limit time kan..
so, xyah makan kalut2.. rileks-rileks je.. hehehe

 tu yg jadik macam citer DO RE MI
penuh cawan dgn pinggan kat meja
tak balik-balik gak

guna dapur gas je leh rebus atau bakar




hubby sibuk masak-masak



ni je yg aku leh masuk
nasi goreng, udang bakar dan daging black pepper

daging dan kambing mmg sedap giler..





anak-anak sibuk main
seronok la dorg kan..

 ni ayna dgn kawan dia kat situ
sweet je sama tinggi.. huhu..


Esok malamnya lak MIL ajak makan steamboat gak birthday SIL. rasa xlalu sgt nak makan steamboat lagi. Ayna lak tetiba je demam. asyik merengek je. tak ikut pun dorg. 

Hmm.. ni dah baper kali asyik bersin je.. xselesa...  haishhhh...


 



11 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

semoga cepat sembuh~

Fiza Rahman said...

Meriahnya. Seronok dpt makan ramai2. Murah juga yer.

Mira Adzlia said...

syioknya mkn steamboat..hihi

iietamalek said...

wah! happeningnyerrr

QueeN TerataI said...

ibu hamil x sihat? rest byk2 k.. jaga kesihatan... sedapnya mkn steamboat.. Queen blm dpt lg nk mkn stemboat ni.. ;)

Ratu Hatiku said...

Seronokya mkn ramai2 :D

~aYu~ said...

@ :: Mrs.Eady :: thanks dear..

@ Fiza Rahman seronok.. makan pun xde sgt janji dapat kumpul reramaikan..

Riedaffya ibrahim said...

ayu...semoga cepat sembuh ye..awak tu pegnant kene jaga2 skit...tengok entri teringin nk mkn steambot lak..hee

Suraya Baharun said...

dap nye...suka makan steamboat..

hainom OKje said...

Dah lupa macamana Rasa tak lalu makanlah Ayu....he..he...banyakkan baca Qur'an...ye..

LiYa HaNiF :: said...

memang murah lah.. ^_~