♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, January 31, 2013

Permulaan Cuti-Cuti 2013 - Langkawi : Part 1

ok.. entry pasal cuti-cuti Malaysia bermula......... sekarang.....

gambar puyela byk dkt 300 keping... jenuh nk mengupload kat fb. bosan je tunggu.. sebosan org yg nk nengok tu nanti.. ehh ada ke yg nk tgk tuu? huhu..

Cuti maulud nabi dan thaipusam.. apply cuti jumaat dapatla cuti 5 ari.. wuhuuu... bestnya cuti lelama ni. memula plan dgn hubby nk gi holiday tmpt lain. tup-tup MIL ajak gi Langkawi. bosannya langkawi sbb baru je pegi awal tahun 2011 aritu.. time tu tgh preggy Ayna. yg ni pegi lagi tgh preggy jugak.

1)Masa memula pegi time sekolah rendah
2)pastu masa baru kawin kira honeymoon la (rasanya kakak echa tgh nak jadik kot sbb aku bunting pelamin.. hoho)
3)xlama pastu time preggy Echa 2 bulan
4)pastu time preggy Ayna 6 bulan
5)ni lak preggy lagi 3 bulan.. 

rezeki time pregnant kot asyik gi Langkawi je..

kali ni naik feri sbb pastu nak jenjalan Kedah dan Perlis. Nak ke Penang tak larat dah. 

serius penat giler naik feri dgn adanya budak kecik ni. nak patah pinggang ni. nak pitam pun ada.

disebabkan semangat yang membara, driver2 sepakat gerak kol 12 tgh malam. konon bajet nak sampai Kuala Kedah kol 7 pagi la. dari malam ke terang. aku suka gerak time camni. sejuk pun sejuk.. ngantuk pun ngantuk. hehe.. anak-anak mmg tido jela. tu yg aku suka takdela aku nak melayan dorg ni.

cuti-cuti ni 4 ari 3 malam. tupun dah wat aku pening nak pack baju. risau tak cukup baju. aku mmg tak reti nak bawak baju sikit2 lagi-lagi baju budak. tau jela cepat sgt dah kotor. belum shopping algi dah 2 beg baju, satu beg belakang taruk susu. leceh lak rasa sebab naik feri malas nak angkut barang bebyk.


ni family belah hubby je
9 dewasa 2 budak kecik
kenala naik 2 kete


sebelum perjalanan bermula : muka manyak segar jugak. hubby merangkap driver..


 anak-anak yg tido
mama pun tido gak tp asyik terjaga biler driver dah start tunjuk tanda-tanda ngantuk

senang je nak tau
hubby kalau ngantuk dia akan usap rambut dia byk kali
time tu la aku tak senang duduk

asyik ingatkan dia je berhenti kalau ngantuk
urut-urut blkg dia sementara nak sampai kat RnR..


bwk slow je

sampai kat RnR GURUN kol 6.40 pagi. time ni tukarkan baju anak-anak, solat Subuh, minum-minum bagi segar badan. sebelum acara memenatkan diri nanti kat jeti kuala kedah.. nanti citer pasal apa..


parking kat sini je sebelah skolah
satu ari rm12 kalau tak silap
mahal la compare kalau parking kat dalam jeti tu
tp, dah penuh pun

ala.. tgh semangat nak citer ni tak sedar dah kol 5.30 ptg. sambung lagi la.. mau pulang..

yuhuu... esok wilayah persekutuan cuti... jgn jeles u olls! :)








Wednesday, January 30, 2013

Cuti-Cuti Malaysia Langkawi 2013

Tak sempat nak update citer pasal cuti-cuti malaysia.. byk sgt keje kat opis ni.. nak bukak blog malu-malu kang ingat xde keje lak.. huhu..


Tuesday, January 29, 2013

keje penat..cuti pun penat..

Keje.. keje.. pas cuti 5 hari.. mmg malas betul nak wat keje. pepagi dah serabut sbb audit puye pasal. Penat dan ngantuk sbb Ayna yg tido tak lena malam tadi asyik merengek je. tp tak demam. kakak Echa yg demam. tak skolah pun arini. Penat lak sbb baru balik cuti-cuti malaysia. seriously giler penat.. nanti citer la yer..

Alhamdulillah.. penat-penat pun dapat merasa lagi gerakan baby kat perut ni.. this week 15 minggu. minggu dpn dah masuk 4 bulan. tgh jenjalan minggu lepas tetiba gullppp.... gulppp... terkejut mama..cepat lak rasa baby ni gerakkan.. kalau anak-anak sblm ni 4 bulan lebih baru rasa baby gerak. huhu.. alhamdulillah.. dapat merasa nikmat itu wat kali ketiga..
 




Wednesday, January 23, 2013

HR bowling tournament.. utk hepi-hepi aje..

Story last weekend..

Reunion dgn kawan-kawan lama yg penah keje sama-sama kat sini. Bowling la.. apa lagi.. nak karaoke.. malu..

Last year first time kami wat gini. mmg happening. and tahun ni pun sama lagi happening..

Tahun lepas wat kat Selayang Mall. Tahun ni kte kat Times Square lak.

Alhamdulillah ramai gak kengkawan yang dtg.. sporting siap hubby memasing pun main bowling skali. termasuk hubbyku tercinta. Bini xlarat nak main sampai 3 games, mintak cik abang wakilkan je.. ni pun utk hepi-hepi je..

Suka tau baju tema-tema ni. Aritu tema warna hijauuuu..


sbb aku tak main leh la bawak si kecik Ayna ni


sementara tunggu ramai datang hubby layan snooker dulu


wooww.. pose kakak Echa
beg dia mmg takleh tinggal.. bedak..gincu.. kena ada.. hehe..



kakak Echa urut dulu sebelum main bowling
macam la lenguh sgt


dah cabut undi
dah tau group memasing
pose dulu sebelum games..


style potluck..
mmg byk giler makanan..
aku yg tak main pun dah penat sbb mulut asyik mengunyah makanan


hadiah yang ada pun suka-suka je
bukan games besar pun kan..
jadila wat hepi-hepi


my family in green and blue

 aku lagi la suka pakai kaler sama-sama ni..


kakak dan adik
mmg behave sgt
pandai je main elok-elok

leh la mama layan makan... uikk...




dgn kawan-kawan yg dah abis kontrak sini kecuali yg tengah (ekin) tu masih lagi opismate aku..



gaya hubby yg encem dan macho.. uwekkkk... saper lagi nak puji laki sendiri.. kikiki


yg ni pun ex-opismate..
rindunya saat bersama korg kat opis ni..



kak mah my opismate dgn hero selaku penyokong kuat beliau.. hehe



uihh.. renungan tajam..
 bajet leh strike ke tuh?


ekin dgn ehem..ehem..ehem..
sweet couple ♥


dgn tasya yg dah dapat keje baru.. still gomen gak.. will miss u dear..




and the winner utk group category goes to.......

GROUP 4..

group hubby tu...

yeaayyyyy..

   



dan winner utk individu..
juaranya adalah...... encik Izwan.. 

yeayyyyyyy...hubby juara!

alhamdulillah..
hubby berjaya mengekalkan kejuaraan..
 
huhu..



dapat lucky draw lagi..



kakak Echa suka la dapat teddy bear tu..





posing-posing lepas abis games..
mmg sume sporting

hepi sesgt..
 
ntah biler la dapat jumpa lagi 

insyaalllah jika ada rezeki kiter wat lagi acara camni yer...


Friday, January 18, 2013

Dapat anugerah..





outstanding worker..

sendiri bagi award..

hehehe..

perasan......

cilok jap utk bergambar

ni utk staff yg dah tamat kontrak kat sini..



Sesekali ku rasa teringin..

Teringinnya la nak makan pulut kuning dgn rendang daging. minggu lepas dapat makan tu pun jiran bagi. sikit je pun kat mangkuk kecik. byk beralah dgn kakak Echa jela yg mmg hantu pulut. mama dapat rasa sikit pun dah cukup bagi la anak-anak makan. nak wat sndiri mmg takdela sbb penyakit 'M' tu.. hihi..



ptang-petang ketagih makan samosa daging kat restoran mamak area umah..
mmg mablesssss!


Wednesday, January 16, 2013

kisah breakfast dgn baju preggy

Adeh.. napela malasnya nak menaip kat sini. takde mood and takde idea pun ada. Arini breakfast selera besar. tamak sume nak makan. Pagi mmg ada selera nak makan. biler dah masuk tengahari sampai ke malam mulala tekak ni jual mahal. Preggy kali ni mmg byk yg tak lalu makan. ayam mmg takleh masuk kecuali KFC. hihi.. ntah apa-apa ntah.. ayam masak lain xleh.. mmg xnak dek tekak ni. padahal faveret ayam tu.

Arini bawak bekal nasi goreng MIL wat, aku goreng sosej je utk bekal Echa kt skool sekali. Sampai opis ada adik manis jual bihun lak.. thanks Mira!

 


arini pakai baju preggy
semalam kuarkan balik stok baju maternity
padahal rasanya baru je susun dalam almari
cepat lak nak pakai balik.. hihi

Echa lak sejak tau mama dia nak ada baby lagi byk pulak cakap dia..

eehh mama.. mama pakai baju baby yer..
eeii perut mama dah ada baby..
mama.. Echa nak taruk losyen kat perut mama..
huhu..

baru 3 bulan tp dah tak sabo nak pakai baju preggy ni.. gedikkk..
kalau preggy Echa dan Ayna 4 bulan lebih baru start pakai
ni preggy anak ketiga psal tu perut cepat dah nampak buncit..
tgk org lain ada je yg leh pakai baju kurung sampai la nak due
comey je tgk dgn kain singkatnya tu.. alahai...

tp aku takleh la sbb rasa senak je perut sbb sure la getah tu kena atas perut kan..
mmg rasa sesak nafas..

ikut selesa diri sendiri la kan.. :)



Thursday, January 10, 2013

Khamis yang suram

Semalam MC sbb low blood dan demam selesema. mmg tak selesa langsung. rasa nak baring tapi ada je keje yg nak wat. masak pun sempoi je spaghetti oleo.. Hubby lak keje so tugas mengambil anak dara, Echa kat skool dia.. AKU ler.. syoknya sbb dapat tgk her happy face kuar dari kelas dia.. pastu dgr dia citer wat apa kat skool tu. gelak-gelak..sengih-sengih..

yela mama dia ni slalu balik dah petang2, mood dia pun dah ke lain. biler taye pasal skool sume taktau. so, biler cuti ke MC camni dapat la layan dia. 

uiihh... bestnya kalau jadik full suri rumah ni. biler agaknya itu??

Arini still rasa tak baper sihat. kepala pusing..

Tak sabarnya mau cuti-cuti malaysia hujung bulan ni.. korg amik cuti tak? aku cuti Jumaat 25hb so dapat cuti 5 ari. yehaaaaaaa...  amboi, demam cam tak demam je ni.. ;p


** Kat opis arini mood sedih sbb ada kakak opis ni baru je kehilangan suami yang kembali ke rahmatullah petang semalam. Sedih sgt sbb kami mmg kenal dgn arwah suami dia tu. moga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman.







Tuesday, January 8, 2013

3 month preggy.. Dinner Steambot..

Hai.. hai.. heiiii... ... adoyai napela malas tul nak merapu kat sini ekk. Awal tahun ni banyak benor keje. Arini lak tak baper sihat sbb rasa cam demam je. panas je badan ni dgn tekak yg tak baper best dan hidung yg ada sumbat jugak. Mood makan pun xde sgt. still loya dan muntah. Perut pun dah membuncit sbb dah 3 bulan.. wuhuuu.... xsabar nak tunggu besar dan membulat..

Sabtu malam minggu, dinner tak dirancang. kakak ajak makan steamboat. so calling2 kakak, abang dan adik. mak dan abah pun join gak. kira ni dinner ramai-ramai la. special dinner sbb jarang we oll dapat makan ramai-ramai camni kat luar. 

 

we oll makan kat Rahman Palace
kat taman melati MRR2
belakang SHELL

tmpt ni abang ipar yg suggest sbb kawan dia puye

RM19.90 kira murahla compare dgn other steamboat lain
sbb makanan xbaper banyak sgt tp still puas ati berbaloi dgn harganya

and..

leh makan baper lama korg nak
kalau tempat lain dah limit time kan..
so, xyah makan kalut2.. rileks-rileks je.. hehehe

 tu yg jadik macam citer DO RE MI
penuh cawan dgn pinggan kat meja
tak balik-balik gak

guna dapur gas je leh rebus atau bakar




hubby sibuk masak-masak



ni je yg aku leh masuk
nasi goreng, udang bakar dan daging black pepper

daging dan kambing mmg sedap giler..





anak-anak sibuk main
seronok la dorg kan..

 ni ayna dgn kawan dia kat situ
sweet je sama tinggi.. huhu..


Esok malamnya lak MIL ajak makan steamboat gak birthday SIL. rasa xlalu sgt nak makan steamboat lagi. Ayna lak tetiba je demam. asyik merengek je. tak ikut pun dorg. 

Hmm.. ni dah baper kali asyik bersin je.. xselesa...  haishhhh...