♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, December 30, 2013

Santai-Santai di Pantai Putrajaya Pullman Resort

cuti krismas lepas. taktau nak bawak anak-anak jenjalan mana. dok umah lelama pun bosan jugak. petang-petang baru kuar pas setel kemas umah, basuh baju. sebenarnya mama budak yang nak berjalan sgt. alasan je tuh guna nama anak. nak mintak simpati hubby bawak kuar. heheh..

dah lama nak bawak bebudak ni jenjalan putrajaya. gi pantai kat situ. mmg tak sangka kat situ leh ada pantai buatan camni kan.. 

sampai sana pun dah kol 5 lebih. start mandi pun kol 6 lebih. boleh la takat cecah basahkan badan lebih kurang. 

layan gambar jela ekk..

 



amboi.. beriya main pasir ye



mama dan baby duduk je tgk kakak-kakak mandi



dia geram nak turunkan badan dia








nak dkt maghrib baru la dorg ni naik. kalau tak jenuh panggil suh naik nak balik. kat situ toilei utk mandi free. mmg best. selesa je..

balik singgah masjid putrajaya, berhenti lagi layan anak-anak nak main kat situ..



Friday, December 27, 2013

Celebrate birthday Echa lagi dan lagi..

citer lagi pasal birthday echa. amboi.. taknak kalah. lunch arini kan lama. layan blog je la.. takde ke mana sbb tgh injured. nak jalan takleh sgt. smlm mc. nanti kiter citer pasal apa kiter injured tu yeh.

pas celebrate sabtu malam tu, ahad esoknya celebrate kat umah nenek pulak. sbb dah plan awal-awal kena la wat jugak. bagi la nenek nak celebrate birthday cucu sulung dia ni.


kek ni papa beli dgn echa
kat baker cottage
kiter tinggal kat umah masak
wat sambal utk nasi lemak
bkn slalu pun kiter masak kat umah MILkan..
nak masak umah sendiri pun malas.. huhu..
kiter bukan pandai masak sgt
 

beli jugak KFC walaupun ada nasi lemak
 

skema nya ayat kat kek tu
happy birthday aysha yang ke-6.. hahaha
papanya puye ayat
 

echa dgn adik-adik dan kazen dorg, zara
cucu belah MIL ada 4 orang
 

kali ni baby rayyan letak kat walker je
senang mama papa nak wat keje, nak makan
 

encem boy mama
 

rayyan dgn ayna

 

Celebrate Birthday Echa With Cousin

citer lama last week. huhu... birthday echa 20 disember ari jumaat. tahun ni takde celebrate beriya sgt macam dulu-dulu. sbb dah anak 3 orang kena wat sekali je kot senang la. save bajet la kan. tapi acara tiup-tiup satu kemestian. mesti kena gak tiup lilin. plan mulanya just nak potong kek kat umah MIL @ nenek echa malam sabtu tu. sbb ingatkan takde yang datang umah mak @ wan echa. sekali boleh lak sume kazen-kazen kecik dia datang. kumpul kat situ. mmg cantik arr kalau nak celebrate lebih kurang. jadiknya kol 6 ptg, senyap-senyap gi beli kek kat area situ. kedai kek melayu yg mmg kiter suka sejak dari zaman sekolah lagi. bosan pulak asyik beli kek secret recipi, baker cottage, kali ni back to basic, beli kek coklat moist faveret kiter dari dulu sampai la ni. hehe..


taraa..
kek last minute beli
all time fav kek moist cocholate.. 
yammyamm..


nyanyi..nyanyi..... hehe...
happy birthday to u.. echa!!


alolo.. nampak.. saper yg join tiup lilin skali tu?
adik rayyan pun beriya nyanyi tuk kakak echa tau



my two princess and boboiboy
besar mata si adik tgk api lilin tu
gerammmm...


hehe....
baper kali daa kena nyala api
sbb ada budak sorg tu nak tiup lilin jugak tp asyik xdapat je
kena la papa nyalakan api lagi

baby rayyan tu pak ngah dia puye keje yang wat camtu


 esoknya ada potong kek lagi
mmg baper kali dalam setahun asyik keje tiup lilin dan potong kek je

both family kiter dgn hubby mmg suka acara camni
mmg dari kecik rajin je mak wat birthday party utk anak-anak
jadik, biler dah besar turn ktorg lak wat birthday anak sendiri





Friday, December 20, 2013

Short trip IPOH dan Cameron Highlands - Singgah CH

sambung lagi citer pasal cuti jenjalan kami. tak ke mana-mana sgt pun. ke utara je. tu je yg ada bajet pun. takat nak tido hotel, mandi kolam je. kalau area kl cam tak feel pulak.

balik dari Ipoh, hubby ikut jalan simpang pulai nak ke Cameron Highlands. first time jalan simpang pulai ni sbb biasanya ikut jalan tapah. takdela mencabar sgt kalau ikut sini tapi gerun jugak kalau berselisih dgn lori-lori besar. haih.. yg penting kurang kepeningan.. huhu.. time tu dah kol 4 lebih. ala.. kejap jela leh kat cameron ni. sbb last minute puye plan kan.



sempat jugak masukkan topi dan baju ada topi camni utk anak-anak
bagus jugakkan leh guna kat tmpat sejuk camni
ptg tu ujan renyai skit mmg sejuk sgt sampai leh kuar asap kat mulut
bukan asap rokok, asap sejuk la.. adoi camne nak xplain yek..



 sejak 2 menjak ni ayna suka amik gambo style camni
konon stylo la
ke kpop ntah apa ntah.. haha



dah ke sini mestila nak jugak beli sayur-sayur kan
beli pun yg biasa makan je
beli rm10 je pun dapat la 13 bungkus jenis sayur
bajet..bajet... hihi..
 



beli jagung yg 2 longgok rm12 ke rm13.. xingat lor
pastu beli keledek
beli strawberry 1 peket je rm13 (musim ujan strawberry mahal)
pastu beli coklat strawberry dalam kotak tu

tu je yg ktorg beli pun


mesti nak makan strawberry coklat camni
pehhh.. mmg layan... syok...


boleh pulak jumpa makcik hubby kat sini
mmg tau makcik hubby ni nak gi sini tp mana la tau dia nak pegi bila kan
alih2 dgr ada org panggil.. lor... leh lak jumpa kan.. hehe...
sembang dalam kete je.. sbb ujan..
 

balik tu singgah jap gak bharat 
kakak echa nak jugak pegang daun teh 

layankan jela

malam baru gerak turun ikut tapah
dgn gelap lagi
mmg gerun tapi sbb byk kete takde la takut sangat kan..

tu jela citernya percutian singkat kami
kalau ada bajet lebih mmg rasa nak stay satu malam kat sini je.