♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, December 20, 2012

Suasana desa.. meriahnya kawin di kampung..

Oh.. lama lak tak corat coret sini. Takde mood nak mengarang ditambah lak dgn mabuk teruk skrg ni. Mabuk lak time ptg sampai malam. Pagi sampai tengahari elok je segar je wat keje. Bila dah masuk lunch sampai la ke malam jadik mual-mual.. haishh..

Cuti sekolah dah nak abis. tp, still tak holiday ke mana pun cam selalu. Blur... pastu dgn tak sihat camni mmg syok dok umah je kot. So, cuti-cuti bawak ke bulan Januari tahun depan. time tu dah dpt bonus ASB kan.. hihi..

Apa yer nak citer?

Citer pasal balik kampung hubby sabtu lepas jela.. hihi... ada gak la citer kan..

Tp, mood nak amik gambar pun kureng.. sbb si kecik Ayna asyik ngadap hp mama dia je.

Balik kampung hubby pun sbb ada wedding sedara belah FIL kat Muar. Kali ni best sbb SIL dan hubby dia ikut. Cuma tak sume adik-beradik hubby yg ikut. Kalau sume ikut lagi best... Pakcik hubby yg dok Kulai pun ada skali sbb dia pun ada jemputan gak..


bestnya udara pagi kt kampung




tetiba je hubby dan abang ipar nak mancing lak
aktiviti utk elak kebosanan sbb biasanya kat kampung ni riuh-rendah dgn kaum kerabat..


satu-satunya ikan yg dapat
pastu lepas balik la..

Malam tu makan besar kat Sabak Awor.. seafood..seafood.. i like...


muka tak bermaya sungguh.. 
malas nak tepek bedak..
 

SIL dan hubby dia





ni mmg faveret.. aku byk lantak benda ni...
yg lain xnak..


adik Ayna yg kuat makan





Pastu Ahad gi jemputan kat Muar.. yg sedara FIL ni xpenah pegi umah dia.. Ketua Kampung lagi.. yg kawin lak anak pertama. surela meriah giler.. khemah dkt 30 buah u... mmg meriah dan berhabisan la..ayam golek lagi.. meriah menu.. berderet-deret..




siap ada badut lagi..

Terus balik KL sbb keje esoknya.. Balik biasala sure la jem kat Senawang - Seremban tu.. nak tido tak sampai hati nak biarkan driver.. layan jela dia borak-borak..

:)







4 comments:

Riedaffya ibrahim said...

kalo sy da start tau pegnent mabuk aje la...meriah kenduri kawin di kampung..

Ratu Hatiku said...

Memang best kenduri kahwin kat kamoung...Meriah.. :D

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

alahai ciannya kat ayu, x larat kalau preggry kena simpton mabuk2 ni, nasib baik la k.eija x pernah alami simptom mual2 ni..

sedapnya tgk udang dan sotong goreng tepung tu..

anie said...

30 puluh khemah....wah kalah rektis kan..yelah anak ketua kg..kena ajak satu kg gak ni....