♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, December 13, 2012

Sepetang di PD

Sabtu lepas ada jemputan kawin kat PD belah abah aku. Yg kawin tu anak sedara aku ke apa ntah. Tak bape kenal sgt suku sakat belah sana. Ada yg kenal ada yg tak kenal. Pegi sana pun dua kete sbb ramai lak yg nak ngikut. Awal-awal dah prepare kat umah bwk baju mandi anak-anak mana la tau kot boss besar (abah aku) baik hati nak bwk jalan gi PD. Apa pun kena ikut boss kan walau menantu yg drive kete... huhu..


anak mama..
kakak Echa yg asyik mekap je kejenya..


time kenduri kawin kat PD 

kejap je pun kat situ. Kol 1 lebih boss besar dah ajak balik. Tp, anak-anak ni pandai pujuk cakap nak bawak anak memasing mandi laut. Padahal nak dkt kol 2 ptg tu. Gasakla mandi kol 2 ptg time panas terik. hihi..

Sampai kat Teluk Kemang puyela ramai orang. Nasibla ada parking.


nasib ada kosong khemah ni
tapi mahal la..
kalau yg dtg pagi okla kan
utk 1 hari = RM25.00
gasakla byr la gak 




kakak dan anak kecik dia.. Amira
takut dgn air..
puyela menangis

ayna tak minat mandi
dia suka main pasir je



berendam time matahari terik
hitam memasing.. huhu




sukanya anak-anak ni
Echa suka la sbb ada geng dia


aku jadik pemerhati je
sambil amik gambar
malas nak membasahkan diri sbb nak mandi puyela ramai orang
 



mem besar (mak aku)
suka dia tgk anak cucu hepi






 tenangnya tgk ait laut..

Kol 4 ptg dah siap nak balik.. walaupun kejap tapi seronok je rasa. anak-anak masuk kete terus zzzzzzz..... hehe..



 





 


11 comments:

Kakcik Nur said...

Panas2 macam itu pun masih ramai yang mandi manda. :)

iietamalek said...

Bestnyer msndimsndi pntai...

lieyalatif said...

wahh seronoknyer....tgk mcm ramai gak tu mandi mande...pd mmg tempat tumpuan kalo musim2 cuti sekolah nie kan.....

anak2 lieya pun dulu takut pasir heheeh geli kot..tapi skrang dieorg laa raja kalo main pasir haahahaha

Mimie_Zatun said...

seronoknye main air..

rohayu osman said...

budak2 memg seronok mandi mande nie... tak hirau panas terik... nati dah anak dara dah tak moh dah mandi time pans terik... takut sunburn lak.. hehhee

outbound malang said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Anonymous said...

It is actually a nice and useful piece of information.
I am glad that you shared this useful info with us. Please stay us up to date like
this. Thank you for sharing.
Feel free to visit my website ; stock trading sites

Riedaffya ibrahim said...

sempat ye pi kenduri lgi..pi mandi lagi,,

Tentang Kita said...

mandi pantai mmg best nie hati tiba2 terbang ke kelantan nie...rindu kat angin bayu pantai irama n pantai cahaya bulan

Wak Gelas™ said...

fuyohh sonoknyer mandi laut yee.. ehHHe

SumeSakan said...

DAtang singgah sini...usyar pict mama ayu...hehehehe