♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, December 20, 2012

Minyak Yu Yee Haram?

Gulpp... nak gak share pasal ni walaupun dah ramai rakan blogger yg dah wat entry pasal ni.. ni sbb pengalaman aku sendiri..

Serius.. mmg taktau pun pasal ni sbb aku pengguna tegar minyak yu yee ni. mmg dari awal pregnant sampai bersalin anak pertama sampai la kedua mmg guna minyak ni. selain minyak telon. Minyak telon time anak masih baby, dah besar skit baru berani guna minyak yu yee sbb panas kan..

Skrg ni pregant ketiga pun dah guna balik minyak yu yee ni sbb mual-mual dan pening kepala. 

Ya Allah.. mengucap panjang biler tau pasal ni..

Mmg dah taknak pakai dah selagi takde pengesahan dari pihak JAKIM..



 




13 comments:

SYANI said...

Tak pernah beli minyak ni, tapi mak mertua pernah pakaikan kat anak saya. Selalu saya pakai minyak telon je..

Mooniqueen said...

Ya allah MQ pun baru tau ni... Thanks for sharing

:: Mrs.Eady :: said...

ye ke??

Fiza Rahman said...

Tu lah kan. Saya pon pakai minyak ni dari anak pertama dulu. Nak tukar minyak lain ni.

Mama Vogue said...

Aduiyai..
Bukan anak je, mama nyer pun selalu guna bila sakit kepala..

Noli@Ibu Wafa said...

ye ke..alamak...wafa pon guna dlu..ni ade lagi berbaki...cepatla pengesahan dari jakim..

Aziela said...

Kita selalu pakai vicks vaporub jer...heheheheheh

Nafira usof said...

Tadi zura ade baca kat FB pasal hal nih.. pastu ade 1 pengguna minyak yuyi nih call JAKIM utk pengesahan.. katanye.. minyak yiyu halal cuma belom keluar logo Halal je lagi..

tak tahu lah kepastiannye cam ner~
harap2 adelah penjelasan dr pihak yang berkenaan.

SumeSakan said...

owhh baru tau jugak neh....pernah pakai gak...tapi anak lebih serasi dengan minyak set bersalin amway tuh...so, continue pakai tu la jugak utk 2nd baby pun...insyaallah....bau serai wangi gituh...

izzah said...

sumber dari mana kak?pernah jgk terbaca pasal ni...mmg risau sbb anak sy pun pkai myk yu yi ni..

Jamal k ahmad said...

tak pernah beli minyak ni..minyak telun mustika ratu aje pakai..

Knor said...

salam..yg blog jamal tu adalah blog suami kakak..sorry..dia tak logout pulak..ni bru kak nor sebenar..

QueeN TerataI said...

so far Queen mmg dah lama tahu... mmg pernah guna then ada sorg kawan bgtau minyak ni x halal... lps tu terus stop and ape2 mmg guna minyak telon jer...