♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, December 12, 2012

Dah ada buku pink ketiga..

12.12.12.. cantik tarikh arini.. 

Penatnya baru balik dari klinik. Appointment ayna 1 tahun 9 bulan.  Alang-alang tu wat sekali wat buku pink. Ikutkan malas nak wat awal-awal tp sbb dah ada sana, wat la sekali. Paling tak suka sekali sbb kena tunggu lama. Biasala klinik kerajaan kan...

Nasib hubby ada leh handle Ayna. Sbb time misi panggil tu nama aku dan nama Ayna sekali. 

Datang awal cepatla Ayna settle. Tp, aku lak lambat. Biasala.. wat buku baru kena isikan details kat buku tu, nak kena cek darah, HIV pun dah kena cek rupanya skrg utk ibu preggy. Pastu jumpa misi cek perut.. pastu jumpa doktor la.. scan perut. huhu.. pastu settle.. sumenya ok.. due date masa scan ngam-ngam sama dgn tarikh yg aku bagi last date period (sbb leh lak lupa nak tick exactly date)..  bape minggu preggy pun ngam...  alhamdulillah, dapat tgk baby kecik dalam rahimku. Tgk jantung dia berdeyut.. terharu... ingatkan ada la rezeki nak dapat twin sbb belah abah aku mmg kembar. tp takde rezeki. Huh.. sungguh tamak haloba...


ini budak yg sangat baik..
okla dia tak meragam pun walaupun ngantuk sbb bangun awal
tp, dia sudah cubit mata anak member yg check up kat situ gak..
cubit tangan baby kat situ..
camne la kalau adik sendiri nanti.. haihhh
 
 buku pink ketiga...
bermula la routine check up macam biasa tetiap bulan..

14 comments:

Nafira usof said...

peknen eh?? tahniah yer~

ibuhebat said...

alhamdulillah. tahniah! welcome to da club :)

Fiza Rahman said...

Tahniah. Selamat menempuh 40 minggu nan indah ☺☺

Rai Ourkizuna said...

wahh..tahniah..sama la umur baby ketiga kita nanti..cuma saya bersalin awal tahun :D

tkae care ok..

QueeN TerataI said...

alhamdulillah.. dan tahniah sbb ayu preggy... take care ye ayu... ayu check up mmg direct kat KK yer? sebab setahu Queen kalau kat KD xde scan2 ni semua..

j.e.h.a.n. said...

alhamdulillah..tahniah,terkenang blk waktu pregnant dulu

Tentang Kita said...

tahniah..seronoknya bakal timang baby baru

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

Tahniah ..doa2 yg ni boy .. kita x merasa dah boy sbb c'ser 3kali and rahim ade problem so pakar suh ikat ..

Riedaffya ibrahim said...

nnti tiap2 bulan le ke klinik kan...

ieedaz @ mama_isha said...

pregnant juga yer..tahniah..

Aisy Nasiha said...

tahniah...smoga ayu selamat bersalin nanti..

Lily@MamaZaraZareef said...

semoga sume dipermudahkan utk preknen yg ke-3 ni ya..suka sgt time scan bby..syahdu je rasa tgk janin yg tgah membesar dlm rahim kita..:-)

Azhariah Zuber said...

hihi tahniah, dah sama club

Golden Rose said...

routine yg sronok specially bila dpt tau perkembangan baby dlm perut :)